Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2008

Παραδόθηκε από την ΕΑΒ στην Dassault το πρωτότυπο ακροφύσιο για το UCAV nEUROn τεχνολογίας Stealth



Η Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία ανακοίνωσε στις 3 Δεκεμβρίου πως παρέδωσε προ ημερών στην Dassault Aviation το πρώτο από τα τρία πρωτότυπα του Συστήματος Εξαγωγής Καυσαερίων (ακροφυσίου) για το ευρωπαϊκό Μη-επανδρωμένο Εναέριο Όχημα Μάχης (UCAV) nEUROn. Κατά την ανακοίνωση, η ΕΑΒ σχεδίασε και κατασκεύασε το ακροφύσιο «...με εφαρμογή των πλέον προηγμένων σχεδιαστικών και κατασκευαστικών τεχνολογιών, που καθιστούν το εν λόγω αεροσκάφος μη ανιχνεύσιμο από τα ραντάρ (τεχνολογία Stealth). Για την ανάπτυξη και κατασκευή του η εταιρία ενσωμάτωσε σημαντικές τεχνολογίες αιχμής σε υλικά και διεργασίες που το καθιστούν πρωτοπόρο σε παγκόσμια κλίμακα.
Το πρωτότυπο ακροφύσιο πρόκειται να δοκιμασθεί εντός λίγων ημερών στη Γαλλία, όπου θα ελεγχθεί και θα καταγραφεί η συμπεριφορά του σε συνθήκες κανονικής λειτουργίας του κινητήρα».
Η ΕΑΒ συμμετέχει από το 2005 στο πρόγραμμα nEUROn, για την ανάπτυξη και κατασκευή του UCAV σε επίπεδο πρωτότυπου, αναλαμβάνοντας να σχεδιάσει και να κατασκευάσει:
Το Σύστημα Εξαγωγής Καυσαερίων, το οποίο αποτελεί κρίσιμο σημείο εντοπισμού του αεροσκάφους.
Το οπίσθιο τμήμα της ατράκτου.
Τον πίνακα ελέγχου ηλεκτρονικών συστημάτων του αεροσκάφους προ της πτήσης.
Στην ανάπτυξη του nEUROn συμμετέχουν 6 κράτη -Γαλλία, Σουηδία, Ιταλία, Ισπανία, Ελβετία, Ελλάδα- τα οποία χρηματοδοτούν το πρόγραμμα. Σε βιομηχανικό επίπεδο την ευθύνη συντονισμού και διαχείρισης του προγράμματος ανέλαβε η γαλλική Dassault, ενώ συμμετέχουν η σουηδική SAAB, η ιταλική Alenia, ο ισπανικός κλάδος EADS-CASA της πολυεθνικής εταιρείας, η ελβετική RUAG και η ΕΑΒ.

ΕΟΡΤΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ 2012 110 Π.Μ

ΕΟΡΤΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ 2011

ΕΟΡΤΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ 2011
photo gallery