Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2009

ICAO:Επιστολή στην Τουρκία για τις παραβιάσεις


Επιστολή στην Τουρκία για τις παραβιάσεις στο Αιγαίο υπενθυμίζοντάς τις υποχρεώσεις της ως συμβαλλόμενου μέρους στον ICAO, απέστειλε ο Πρόεδρος του Συμβουλίου του ICAO, Roberto Kobeh Gonzalez, σύμφωνα με δηλώσεις του μετά το πέρας της συνάντησης με τον Δ. Ρέππα.

Αναλυτικά, θέματα ασφάλειας πτήσεων και προστασίας των αερομεταφορών από έκνομες ενέργειες καθώς για την πολιτική ελέγχου του ICAO για την αντιμετώπιση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης από τις αερομεταφορές, συζητήθηκαν ανάμεσα σ’ άλλα κατά τη σημερινή συνάντηση του Υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Δημήτρη Ρέππα με τον Πρόεδρο του Συμβουλίου του ICAO (International Civil Aviation Organization – Διεθνής Οργανισμός Πολιτικής Αεροπορίας) Roberto Kobeh Gonzalez.

Ο κ. Roberto Kobeh Gonzalez δήλωσε μεταξύ άλλων "Συζητήσαμε με τον κ. Υπουργό κάτι το οποίο και ο ίδιος επισήμανε και που είναι πάρα πολύ σημαντικό, το θέμα του ευέλικτης χρήσης εναέριου χώρου. Είναι κάτι το εξαιρετικά σημαντικό. Αυτή τη στιγμή καταρτίζουμε το νέο επιλεγόμενο σχέδιο, νέο σχέδιο περιφερειακής αεροπλοϊας, γιατί ακριβώς αυτό είναι, δεν ξέρω στα ελληνικά πώς έχει αποδοθεί ακριβώς ο τίτλος, είναι το «air navigation regional plan», γιατί ακριβώς το πλέον σημαντικό σε ό,τι αφορά στις αεροπορικές μεταφορές είναι τα θέματα της ασφάλειας.
Τίποτε και επ’ ουδενί δεν πρέπει να τις διακυβεύει. Και είμαστε πρόθυμοι και έτοιμοι να συνομιλήσουμε με όλες τις χώρες της περιοχής προκειμένου να υπάρξει κάποια συνεννόηση και να καταλήξουμε σε ένα συμπεφωνημένο τέτοιο πλάνο σε ό,τι αφορά στη χρήση του εναέριου χώρου της ευρύτερης περιφέρειας".

Επιπλέον σημείωσε, η αλήθεια είναι ότι μου υπεβλήθη μια εκτενής λεπτομερής αναφορά πρόσφατα από τον πρέσβη εκπρόσωπο της Ελλάδας στον ICAO, αναφέροντας ακριβώς όλες αυτές τις παραβιάσεις του εναέριου χώρου και αμέσως απέστειλα σχετική επιστολή στο εν λόγω κράτος, το οποίο προβαίνει στις παραβιάσεις αυτές, υπενθυμίζοντάς του τις υποχρεώσεις του ως συμβαλλόμενου μέρους, συμβαλλόμενου κράτους στον ICAO. Δηλαδή ότι θα πρέπει αυστηρά να τηρούν όλους τους Κανονισμούς του ICAO και επομένως όλες τις συνθήκες ασφαλείας για εξασφάλιση, για την ασφάλεια του εναέριου χώρου.

Αυτό βέβαια έγινε την περασμένη βδομάδα. Από την άλλη να υπενθυμίσω ότι υπάρχουν και όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε άλλες περιοχές του κόσμου σχετικά προβλήματα και όλα αυτά μπορούν να επιλυθούν

ΕΟΡΤΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ 2012 110 Π.Μ

ΕΟΡΤΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ 2011

ΕΟΡΤΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ 2011
photo gallery