Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2009

Επιτελική Επίσκεψη Ιορδανικής Αντιπροσωπείας σε Moνάδες της ΔΑΥ



Πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Προγράμματος Στρατιωτικής Συνεργασίας Ελλάδος-Ιορδανίας, επιτελική επίσκεψη Ιορδανικής αντιπροσωπείας στην έδρα της Κινητής Ομάδας Συντήρησης Υποβρύχιων και Θαλάσσιων Εγκαταστάσεων (ΚΟΣΥΘΕ) στην 206 Πτέρυγα Αεροπορικών Υποδομών.

Κατά τη διάρκεια των διμερών συνομιλιών αντηλλάγησαν απόψεις επί θεμάτων υποβρυχίων αποστολών. Οι Ιορδανοί υποβρύχιοι καταστροφείς είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την αποστολή και τις επιχειρησιακές δυνατότητες της ΚΟΣΥΘΕ με έμφαση στις ανελκύσεις αεροσκαφών και ελικοπτέρων.

Επίσης, στο πλαίσιο της συνεργασίας της 206 ΠΑΥ με άλλες Μονάδες της ΔΑΥ, η Ιορδανική αντιπροσωπεία επισκέφθηκε την 384ΜΕΔ, όπου αναλύθηκαν οι επιχειρησιακές δυνατότητες της Μοίρας και η συμβολή της στον τομέα της Έρευνας και Διάσωσης (SAR). Τέλος, η Ιορδανική αντιπροσωπεία έγινε δεκτή από τον Διευθυντή Α΄Κλάδου ΔΑΥ. Μέσα σε άριστο κλίμα συνεργασίας ετέθησαν οι βάσεις για περαιτέρω μελλοντική συνεργασία.

Επισημαίνεται ότι ο Πρωθυπουργός και Υπουργός Άμυνας της Ιορδανίας Πτέραρχος (Μ) ε.α. Nader Dahabi απεφοίτησε το 1969 από τη Σχολή Μηχανικών Αεροπορίας (ΣΜΑ), νυν τμήμα Μηχανικών της Σχολής Ικάρων. Tην 19 Ιουλίου 2009 ένας Ιπτάμενος και τέσσερις Μηχανικοί Ιορδανοί Ίκαροι ορκίσθηκαν Ανθυποσμηναγοί και παρέλαβαν τα ξίφη τους από την Α.Ε. τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια στην Αεροπορική Βάση Δεκελείας.

ΕΟΡΤΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ 2012 110 Π.Μ

ΕΟΡΤΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ 2011

ΕΟΡΤΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ 2011
photo gallery