Δευτέρα 8 Μαρτίου 2010

Ε.Βενιζέλος: Διαψεύδει τα περί απαγόρευσης πτήσεων στο μισό Αιγαίο αλλά τα ερωτήματα παραμένουν

Δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα σημερινό δημοσίευμα της “Ελευθεροτυπίας” για «την απαγόρευση πτήσεων ελληνικών και τουρκικών μαχητικών ανατολικά του 25ου Μεσημβρινού» ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Βενιζέλος. Απ’ ότι φαίνεται αυτό όμως αποτελεί φραστικό ελιγμό και όχι διάψευση. Γιατί μπορεί να μην έχει σχέση με την πραγματικότητα, ακόμη!

Ο υπουργός στην ανακοίνωση του ο υπουργός κάνει λόγο και για την «περίοδο εσωτερικής θεσμικής και πολιτικής έντασης στην Τουρκία - την οποία παρακολουθούμε με πολύ μεγάλη προσοχή», πράγμα το οποίο πέραν της επιφυλακής που επιβάλλει, ουδόλως αφορά τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Συνεχίζει δε λέγοντας ότι «θεμελιώδης επιδίωξη της χώρας είναι να διασφαλίζεται η ειρήνη και η σταθερότητα στην περιοχή και αυτό επιτυγχάνεται μέσα από την αποδοχή και τον σεβασμό του διεθνούς δικαίου, την εφαρμογή των συμφωνημένων μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης και την αποφυγή των προκλήσεων».

Σύμφωνα όμως με το δημοσίευμα της "Ελευθεροτυπίας", «η κυβέρνηση εξετάζει την προώθηση συμφωνίας, βάσει της οποίας, το ανατολικό Αιγαίο από τον 25ο Mεσημβρινό και ανατολικά, εντός του FIR Αθηνών θα μετατραπεί σε «περιοχή αποφυγής έντασης» ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία, με απαγόρευση πτήσεων ελληνικών και τουρκικών μαχητικών». Στην ουσία όμως τα τουρκικά θα κυκλοφορούν ανενόχλητα καθώς «η συμφωνία δεν θα επηρεάζει τα μαχητικά αεροσκάφη των χωρών-μελών του ΝΑΤΟ καθώς και τρίτων χωρών» και η Τουρκία είναι χώρα μέλος του ΝΑΤΟ.

Η απεμπόληση κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας φαίνεται να δρομολογείται ερήμην και πίσω από τις πλάτες του ελληνικού λαού και χωρίς να δίνεται λογαριασμός σε κανέναν πολίτη και με την ενδοτική ψευδαίσθηση ότι δίνοντας ακόμη κάτι στην Τουρκία θα εξασφαλίσουμε τι ακριβώς, την ειρήνη; Η μήπως απλά τον ραγιαδισμό;

ΕΟΡΤΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ 2012 110 Π.Μ

ΕΟΡΤΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ 2011

ΕΟΡΤΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ 2011
photo gallery