Παρασκευή 21 Μαΐου 2010

Πραγματοποιήθηκαν τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου Πεσόντων Αεροπόρων


Πραγματοποιήθηκε σήμερα στα Χανιά, παρουσία του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, πτέραρχου Ιωάννη Γιάγκου, η τελετή των αποκαλυπτηρίων του Μνημείου Πεσόντων Αεροπόρων.

Στην τελετή, το παρών έδωσαν βουλευτές, το σύνολο των τοπικών αρχών και πολύς κόσμος, ενώ ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η στιγμή κατά την οποία ο κ. Γιάγκος απηύθυνε χαιρετισμό στους συγγενείς των αεροπόρων από τα Χανιά, που «έπεσαν» στο καθήκον.

Μετά το τέλος της τελετής, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ δήλωσε: «Θέλω να συγχαρώ και να ευχαριστήσω το δήμο Χανίων, αλλά και όσους συνέβαλαν στην ανέγερση αυτού του υπέροχου μνημείου».

Κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση ήταν ο πρόεδρος της επιτροπής ανέγερσης του μνημείου, αντιπτέραρχος σε αποστρατεία, Θεόδωρος Λουλουδάκης, ο οποίος και αναφέρθηκε στους πεσόντες αεροπόρους από τα Χανιά, αλλά και στο ιστορικό ανέγερσης του μνημείου.

Χαιρετισμό, επίσης, απηύθυνε και ο Δήμαρχος Χανίων, Κυριάκος Βιρβιδάκης, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε ότι «το θαυμαστό όπλο των αιθέρων, η Πολεμική Αεροπορία έχει να επιδείξει μια ένδοξη ιστορία που περιλαμβάνει συνεχείς αγώνες για την ελευθερία και την ανεξαρτησία της χώρας».

ΕΟΡΤΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ 2012 110 Π.Μ

ΕΟΡΤΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ 2011

ΕΟΡΤΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ 2011
photo gallery