Δευτέρα 17 Μαΐου 2010

Ο Γ. Παπανδρέου συμφώνησε στην προμήθεια του Rafale για την Πολεμική Αεροπορία

Έναν άγνωστο αριθμό μαχητικών αεροσκαφών τύπου Rafale του γαλλικού αεροδιαστημικού οίκου της Dassault έχει προμηθευτεί η ελληνική κυβέρνηση για τις ανάγκες της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Η συμφωνία επετεύχθη μεταξύ του Έλληνα Πρωθυπουργού Γ.Παπανδρέου, του Προέδρου της Γαλλίας κ.Νικολά Σαρκοζί και του Γάλλου Πρωθυπουργού Φρανσουά Φιγιόν, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Έλληνα Πρωθυπουργού στο Παρίσι.

Η συμφωνία ήταν μία από τις απαραίτητες προϋποθέσεις για την βοήθεια της Γαλλίας στο μείζον ελληνικό δημοσιονομικό θέμα που έχει προκύψει στούς κόλπους της ΕΕ και της Ευρωζώνης.

Το παραπάνω αναφέρθηκε εις διπλούν από τον εικαζόμενο ηγέτη των Ευρωπαϊκών Πρασίνων, κ.Daniel Cohn-Bendit.

Εκ μέρους μας υπενθυμίζεται πως το μαχητικό παρουσιάστηκε για τελευταία φορά εκτενέστατα στους επιτελείς της ΠΑ, κατά την διάρκεια της παραμονής του γαλλικού αεροπλανοφόρου Charles-de-Gaulle στη ΝΑ Μεσόγειο, τόσο στα τέλη του 2009 όσο και στις αρχές του τρέχοντος έτους.


Ανανέωση: Η Γαλλία πούλησε το Rafale στην τιμή των 100 εκατομμυρίων ευρώ το κομμάτι και η συνολική συμφωνία είναι αξίας 3 δισεκατομμυρίων ευρώ. Η προμήθεια αφορά πιθανόν 30 μονάδες.

ΕΟΡΤΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ 2012 110 Π.Μ

ΕΟΡΤΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ 2011

ΕΟΡΤΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ 2011
photo gallery