Παρασκευή, 13 Αυγούστου 2010

Η υποψηφιότητα του υπερμαχητικού Su-35BM/S στην αξιολόγηση της Π.Α.

H επισημοποίηση της υποψηφιότητας στην αξιολόγηση της Πολεμικής Αεροπορίας του νέου ρωσικού μαχητικού Su-35BM/S, που αποτελεί την υπέρτατη εξέλιξη του Su-27 και στα αερσκάφη παραγωγής θα ενσωματώνει τους κορυφαίους αισθητήρες για ανίχνευση μαχητικών stealth με συνδυαμό τριών (!) ραντάρ, αποτελεί κορυφαίο γεγονός για τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Μία πρόταση που προβλέπει μεταξύ άλλων εγχώρια γραμμή παραγωγής ενός μαχητικού στο οποίο θα τοποθετηθούν τα ίδια όπλα και κατά 80% οι ίδιοι αισθητήρες που θα τοποθετηθούν στο μαχητικό 5ης γενιάς PAK-FA T-50.

Το υπέρτατο Sukhoi υποψήφιο στην αξιολόγηση της Π.Α. για το νέο μαχητικό αεοσκάφος

Ελληνική κυριαρχία στην Αν. Μεσόγειο. Ευρισκόμενη σε ένα ακόμη «σταυροδρόμι» επιλογής Νέου Μαχητικού Αεροσκάφους, η Πολεμική Αεροπορία, το αργότερο μέσα στους επόμενους 18 μήνες, θα έχει καταλήξει στην επιλογή του τύπου. Ο επιπλέον χρόνος που κέρδισε η ΠΑ από την καθυστέρηση της έναρξης παραγωγής των 100-120 F-35 που έχει παραγγείλει η Τουρκία , τελειώνει και, το αργότερο εντός του 2016, το F-35 θα έχει κάνει την εμφάνισή του στο Αιγαίο, αλλάζοντας όλα τα δεδομένα που υπάρχουν σήμερα στην ελληνική αεράμυνα. Η προμήθεια αριθμού F-35 και από ελληνικής πλευράς, σε καμία περίπτωση, εκτιμούμε, δεν λύνει το πρόβλημα: Το αεροσκάφος σαφώς είναι «πρώτου πλήγματος», εκτός πάσης ελληνικής επιχειρησιακής λογικής και εκτός κάθε πολιτικής προσέγγισης του προβλήματος ασφάλειας που αντιμετωπίζει η χώρα.

ΕΟΡΤΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ 2012 110 Π.Μ

ΕΟΡΤΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ 2011

ΕΟΡΤΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ 2011
photo gallery