Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

Έκδοση ελαφρού μαχητικού από το T-6A Texan

ImageΜία οπλισμένη έκδοση του γνωστού μας T-6 Τexan που επιχειρεί στην 120 ΠΕΑ στην καλαμάτα ως το αεροσκάφος βασικής εκεπίδευσης, το ΑΤ-6C ξεκίνησε να προωθεί η κατασκευάστρια εταιρεία Raytheon. Το ελικοφόρο αεροσκάφος είναι υποψήφιο για το πρόγραμμα του ελαφρού αεροσκάφους κρούσης των ΗΠΑ, ειδικό σε αντιανταρτικές επιχειρήσεις.

"Γενικά, όσοι πέταξαν το AT-6C έχουν σχηματίσει συναρπαστική γνώμη", αναφέρει ο συνταγματάρχης Colmer. "Χαίρονται τις εξόδους και τις δυνατότητές του", συμπληρώνει ο ίδιος.

Στο αεροσκάφος έχουν τοποθετηθεί υπάρχουσα τεχνολογία παρμένη από τα A-10 και F-16. Το κόστος χρήσης του ανά ώρα αναφέρεται περίπου σε 600 δολάρια έναντι των 15.000 με 17.000 των δύο μαχητικών.

Στο άμεσο μέλλον στο AT-6C θα πιστοποιηθούν οι πύραυλοι αυτοάμυνας AIM-9 Sidewinder και οι αντιαρματικοί πύραυλοι AGM-114 Hellfire.
Αξίζει να αναφερθεί ότι τα οπλισμένα T-6 δεν είναι κάτι καινούριο. Πρώτος χρήστης τους είναι η ΠΑ, που επιχειρεί 45 κομμάτια του τύπου εκ των οποίων τα 20 φέρουν ικανότητα μεταφοράς και χρήσης όπλων. Η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ έχει προτείνει ότι τα αεροσκάφη αυτά πρέπει να αποκτήσουν ρόλο αντι-UAV με την ανάπτυξη κατάλληλων τεχνικών αντιμετώπισής τους.
Η Raytheon είναι εντυπωσιασμένη από την επιτυχία και τις πωλήσεις του βρεαζιλιανού Super Tucano και θέλει να ακολουθήσει τον ίδιο δρόμο.

ΕΟΡΤΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ 2012 110 Π.Μ

ΕΟΡΤΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ 2011

ΕΟΡΤΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ 2011
photo gallery