Τετάρτη, 24 Αυγούστου 2011

Μεγάλη πυρκαγιά στον Έβρο – Η ΠΑ εκκένωσε σταθμό αεράμυνας


Με μεγάλη δασική πυρκαγιά βρίσκονται αντιμέτωπες οι δυνάμεις πυρόσβεσης στην περιοχή Λευκίμη του Έβρου (100 χλμ. βόρεια από την Αλεξανδρούπολη), όπου λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης η ΠΑ αναγκάστηκε να διατάξει την εκκένωση μονάδας.
Ποιο συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκε η εκκένωση του 1ου Σταθμού Αναφοράς (ΣΑ) της ΠΑ η οποία περιελάμβανε τόσο την άμεση αποχώρηση των 24 ατόμων που επάνδρωναν τον σταθμό όσο και των υλικών του Σταθμού χωρίς όμως να υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες για την έκταση αυτή της απομάκρυνσης των υλικών. Από το ΓΕΕΘΑ διατάχθηκε άμεσα η εφαρμογή του σχεδίου Δευκαλίων η οποία προβλέπει την άμεση εμπλοκή δυνάμεων από τις ΕΔ για την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών.
Οι σταθμοί αναφοράς της ΠΑ έχουν ραντάρ MBDR-90 με εμβέλεια 100 χλμ. έντεκα εκ των οποίων αγοράστηκαν την περίοδο 1991-1992. Η ανάπτυξη των ΣΑ της ΠΑ ξεκινά από την Κάρπαθο μέχρι τον Έβρο και ως σκοπό έχει την κάλυψη των κενών στο δίκτυο αεράμυνας των κύριων μονάδων αεράμυνας ΚΕΠ και ΜΣΕΠ.
Πρόκειται για την τρίτη φωτιά που ξεσπά στην περιοχή μέσα σε δύο ημέρες, μετά τις δύο "ύποπτες" με χρονική συνέχεια πυρκαγιες που ξέσπασαν χτές σε δυο διαφορετικά σημεία κοντά στην Αλεξανδρούπολη και οι οποίες κατασβέστηκαν. Αυτή τη στιγμή στο μέτωπο της φωτιάς επιχειρούν 2 αεροσκάφη CL-415, 2 CL-215, 2 PZL και 1 ελικόπτερο Mi-26.
Όπως αναφέρουν πηγές από την Αλεξανδρούπολη ανάλογες φωτιές σαν και την σημερινή θεωρούνται μή σύνηθες φαινόμενο για την περιοχή, ενώ η τελευταία φορά που η πυροσβεστική υπηρεσία της περιοχής αντιμετώπισε μεγάλη πυρκαγιά ήταν το 2009.
Το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων δυσχεραίνεται από τους δυνατούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή.  

ΠΗΓΗ defencenet.gr

ΕΟΡΤΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ 2012 110 Π.Μ

ΕΟΡΤΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ 2011

ΕΟΡΤΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ 2011
photo gallery