Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

Θεαματική αεροπορική επίδειξη στην 114 Π.Μ










Υπό το βλέμμα 35-40.000 θεατών πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στην αεροπορική βάση της Τανάγρας εντυπωσιακή αεροπορική επίδειξη αεροσκαφών-ελικοπτέρων της πολεμικής αεροπορίας, του ελληνικού στρατού, και του πολεμικού ναυτικού . Το airshow εντάσεται στους εορτασμούς για τον Προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας Αρχαγγελου Μιχαήλ και τα "100 Χρόνια Αιέν Υψικρατείν" - την ένταξη δηλαδή του αεροπορικού όπλου στις ελληνικές ενοπλες δυνάμεις. Η εκδήλωση αποτέλεσε και την ευκαιρία για την πρώτη δημόσια εμφάνιση και των 4 νέων Αρχηγών των Γενικών Επιτελείων - και μάλιστα από κοινού. 


Η εκδήλωση περιέλαβε μεταξύ άλλων αεροπορική επίδειξη δύο ελικοπτέρων AH-64A Apache της Αεροπορίας Στρατού, μεμονωμένου ελικοπτέρου S-70B Aegean Hawk του Πολεμικού Ναυτικού, μεμονωμένου εκπαιδευτικού αεροσκάφους T-6Α Texan II της Πολεμικής Αεροπορίας, ρίψη αλεξιπτωτιστών από αεροσκάφος C-130 Hρακλής, επίδειξη αποστολής Έρευνας και Διάσωσης Μάχης (CSAR) με τη συμμετοχή ανδρών της 31 Μοίρας Επιχειρήσεων Έρευνας και Διάσωσης, δύο αεροσκαφών βελτιωμένων F-16 Blk 52+ και δύο ελικοπτέρων AS-332 Super Puma της 384 Μοίρας Έρευνας και Διάσωσης, επίδειξη επιχείρησης Αεροδιακομιδής ασθενούς (MEDEVAC) από ελικόπτερο AS-332 Super Puma, επίδειξη της Ομάδας «Ζευς» μεμονωμένου αεροσκάφους F-16 Blk 52+, επιχείρηση αεροπυρόσβεσης από 2 αεροσκάφη CL-415 Κανανταίρ και χαμηλή διέλευση μικτού σχηματισμού μαχητικών αεροσκαφών της ΠΑ αποτελούμενος από F-16 Blk 52+, F-4E Φάντομ II PI 2000, Mirage 2000-5, A-7H Κορσαίρ και αεροφωτογραφικό RF-4E Φάντομ II, και με άλλες πολλές εκπλήξεις (1 ζευγάρι mirage 2000-5 mk2).

Υπήρχε επίσης στατική έκθεση με αεροσκάφη και ελικόπτερα όλων των Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας καθώς και οπλικά συστήματα, μέσα και υλικά της Πολεμικής Αεροπορίας.

Δευτέρα στο Θέατρο Badminton

Η Κεντρική εκδήλωση θα γίνει αύριο Δευτέρα 7 Νοεμβρίου στο Θέατρο Badminton στις 19: 30 με θέμα την ιστορική αναδρομή της δράσης του Αεροπορικού όπλου στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις. Θα υπάρχει επίσης προβολές Video ενώ η εκδήλωση θα κλείσει με μουσικό πρόγραμμα από τη Φιλαρμονική της Πολεμικής Αεροπορίας και καλλιτεχνικό πρόγραμμα με τη συμμετοχή γνωστών τραγουδιστών.

Στην είσοδο του θεάτρου θα λειτουργεί Έκθεση Φωτογραφίας, Ζωγραφικής και Πλαστικομοντελισμού.

Η συμμετοχή είναι κατόπιν προσκλήσεως.

Την Τρίτη θα γίνει ο επίσημος Εορτασμός - Δοξολογία στη Σχολή Ικάρων στην αεροπορική βάση Δεκέλειας.





ΕΟΡΤΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ 2012 110 Π.Μ

ΕΟΡΤΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ 2011

ΕΟΡΤΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ 2011
photo gallery