Κυριακή 24 Μαΐου 2009

Διερεύνηση ευκαιριών συνεργασίας στην Ελλάδα από τους βιομηχανικούς εταίρους του Super Hornet


Σημαντικές ευκαιρίες βιομηχανικής συνεργασίας στην Ελλάδα διαβλέπει η Boeing, όπως ανακοίνωσαν στελέχη της σε περισσότερες από 15 ελληνικές εταιρείες της αεροπορικής και αμυντικής βιομηχανίας, στο πλαίσιο Διάσκεψης Προμηθευτών που ολοκληρώθηκε στις 13 Μαΐου στην Αθήνα. Η εκδήλωση προσέφερε στην Boeing και στους βιομηχανικούς της εταίρους για το F/A-18E/F Super Hornet την ευκαιρία να μάθουν περισσότερα για τις δυνατότητες τις ελληνικής αεροπορικής και αμυντικής βιομηχανίας, καθώς και να προσδιορίσουν έργα τα οποία θα δράσουν υποστηρικτικά στο πρόγραμμα συνεργασίας που συνδέεται με το διαγωνισμό για την προμήθεια του μαχητικού νέας γενιάς της Ελλάδας.
«Η Ελλάδα και η Boeing έχουν μακρά ιστορία σχέσεων και συνεργασίας που εκτείνεται για περισσότερες από τρεις δεκαετίες», δήλωσε η κυρία Gwen Kopsie, Director of International Industrial Participation and Alliances για την Boeing Integrated Defense Systems. «Η Boeing, μέσω των εμπορικών και αμυντικών συστημάτων της, εκπροσωπείται εδώ και αρκετά χρόνια στην Ελλάδα, προσφέροντας λύσεις σε μία σειρά εμπορικών και αμυντικών εφαρμογών. Ως μακροχρόνιοι συνεργάτες, είμαστε αποφασισμένοι να εξασφαλίσουμε ότι και η Ελληνική βιομηχανία θα εκπροσωπείται επάξια στη διεθνή βάση προμηθευτών μας».
Τον Απρίλιο η Boeing Integrated Defense Systems και η Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία (ΕΑΒ), η μεγαλύτερη αεροναυπηγική και αμυντική εταιρία της Ελλάδας, υπέγραψαν Μνημόνιο Συνεργασίας για τη διερεύνηση και αξιοποίηση ευκαιριών συνεργασίας μεταξύ των δύο μερών. Το Μνημόνιο Συνεργασίας επισήμανε τις ευκαιρίες που περιλαμβάνουν την συντήρηση εργοστασιακού επιπέδου σε αεροσκάφη και ελικόπτερα, όπως ηλεκτρονικά συστήματα και παρελκόμενα αυτών, αναβαθμίσεις αεροσκαφών, αεροκατασκευές δομικών μερών από μεταλλικά και σύνθετα υλικά, κατασκευή καλωδιώσεων, εκπαίδευση στη συντήρηση αεροσκαφών και ελικοπτέρων, και υπηρεσίες εφοδιαστικής.

ΕΟΡΤΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ 2012 110 Π.Μ

ΕΟΡΤΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ 2011

ΕΟΡΤΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ 2011
photo gallery