Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου 2010

Άσκηση Εναέριας Μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας "Ιέρακας"

Κατά την περίοδο 6 με 10 Σεπτεμβρίου 2010, διεξήχθη η άσκηση εναέριας μάχης "Ιέρακας" μεταξύ των πολεμικών Μοιρών 331Μ "Θησέας" και 337Μ "Φάντασμα" της ΠΑ, στην 114 ΠΜ Αεροπορική Βάση της Τανάγρας.
Σκοπός της άσκησης "Ιέρακας" ήταν η εκπαίδευση, η εξοικείωση και η δοκιμή των δυνατοτήτων των νέων κυρίως αεροπόρων στην αντιμετώπιση αεροσκαφών διαφορετικού τύπου. Οι ασκήσεις αυτού του είδους ανάλογα με την πολυπλοκότητα και το επίπεδο εμπειρίας διακρίνονται σε διάφορες φάσεις.
Οι Ιπτάμενοι των δύο Μοιρών κατά τη διάρκεια της "Φάσης Α" εξασκήθηκαν σε σενάρια με εμπλοκές ένας εναντίον ενός (BFM) και δύο εναντίον δύο (2 vs 2). Για τις εικονικές βολές εναντίον των αντίπαλων αεροσκαφών χρησιμοποιήθηκαν από την πλευρά των Mirage 2000-5 βλήματα IRIS-T, MICA EM και IR, ενώ από τα μαχητικά F-16 χρησιμοποιήθηκαν τα βλήματα AIM-9L και AMRAAM 120.
Παράλληλα, το προσωπικό υποστήριξης των δύο Μοιρών εξασκήθηκε ρεαλιστικά στο ελεγχόμενο επιχειρησιακό περιβάλλον της άσκησης, αφού κλήθηκε να εξυπηρετήσει και να ετοιμάσει τα αεροσκάφη κάτω από απαιτητικές συνθήκες και στενά χρονικά περιθώρια.

ΕΟΡΤΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ 2012 110 Π.Μ

ΕΟΡΤΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ 2011

ΕΟΡΤΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ 2011
photo gallery