Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

Το πρώτο Su-35 παραδίδεται το 2015 - Υποψήφιο στην αξιολόγηση της Π.Α.

Η ρωσική εταιρεία κατασκευής αεροσκαφών Sukhoi Holding Company και η ρωσική τράπεζα Sberbank υπέγραψαν συμφωνία χρηματοδότησης για τη κατασκευή του νέου μαχητικού αεροσκάφους πολλαπλών αποστολών Su-35S το οποίο θα είναι υποψήφιο και για την ελληνική αξιολόγηση του Νέου Μαχητικού Αεροσκάφους της Π.Α.. Η συμφωνία αυτή θα παράσχει στην εταιρεία την αναγκαία μακροχρόνια χρηματοδότηση για την κατασκευή του μαχητικού και την τήρηση του χρονοδιαγράμματος παραδόσεων στον πρώτο πελάτη που είναι η ρωσική Αεροπορία.

Υπενθυμίζεται ότι το συγκεκριμένο αεροσκάφος παραγγέλθηκε από τη ρωσική Αεροπορία το καλοκαίρι του 2009 κατά τη διάρκεια της αεροδιαστημικής έκθεσης MAKS-2009. Πιο συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια της έκθεσης η ρωσική Αεροπορία παρήγγειλε 48 Su-35S, 12 Su-27SM και 4 Su-30M2. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα παραδόσεων το πρώτο Su-35S θα παραδοθεί το 2015.

Η εταιρεία ξεκίνησε τη διαδικασία παραγωγής των αεροσκαφών σχεδόν άμεσα με τη συναρμολόγηση των πρώτων αεροσκαφών να ξεκινά το 2010. Το νέο αεροσκάφος θα είναι εξοπλισμένο με ραντάρ AESA, το οποίο θα μπορεί να ιχνηλατεί 30 εναέριους στόχους να εμπλακεί με 8 στόχους, καθώς και 4 χερσαίους στόχους με δυνατότητα εμπλοκής 2 εξ αυτών.

Το ίχνος του ραντάρ είναι σαφώς μειωμένο σε σχέση με αυτό των άλλων μαχητικών 4ης γενιάς. Υπενθυμίζεται ότι το Su-35S θα είναι υποψήφιο στην αξιολόγηση για την αγορά του Νέου Μαχητικού Αεροσκάφους της Πολεμικής Αεροπορίας. Μάλιστα, όπως αναφέρουν πηγές από την ρωσική πρωτεύουσα η ρωική πλευρά έχει καταρτίσει "ειδικό φάκελο" για την αντιμετώπιση του F-35, τον οποίο θα κοινοποιήσουν στην ελληνική πλευρά.

http://www.youtube.com/watch?v=JY8Yv8AM-p8 video

ΕΟΡΤΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ 2012 110 Π.Μ

ΕΟΡΤΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ 2011

ΕΟΡΤΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ 2011
photo gallery