Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

Ρ.Τ.Ερντογάν: "Αποδοτικές οι συνομιλίες με τον Παπανδρέου" - 8 τουρκικά μαχητικά & 4 παραβιάσεις!

Τρεις ημέρες μετά το Ερζερούμ και τις παραβιάσεις των ελικοπτέρων, επιστρέψαμε στα συνήθη με παραβιάσεις από τουρκικά μαχητικά και τον Ρ.Τ.Ερντογάν να χαρακτηρίζει "αποδοτικές" τις συνομιλίες με τον Έλληνα πρωθυπουργό αλλά και να κάνει γκρίνιες στον "καρντάσι" Γ.Παπανδρέου, επειδή τόλμησε να μιλήσει για ... τις υπερπτήσεις επάνω από τα ελληνικά νησιά. Σήμερα ένας σχηματισμός τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών αποτελούμενος από 8 μαχητικά, εκ των οποίων τα 4 έφεραν οπλισμό, πραγματοποίησε σήμερα 1 παράβαση των κανόνων του FIR Αθηνών και 4 παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου (ΕΕΧ). Η περιοχή που εξελίχθηκε η τουρκική δραστηριότητα ήταν το βόρειο και κεντρικό Αιγαίο.

Στο μεταξύ "Αποδοτικές" χαρακτήρισε τις συνομιλίες με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, στο Ερζερούμ ο Τούρκος πρωθυπουργός, Recep Tayip Erdogan, τονίζοντας πάντως ότι η ομιλία που έκανε ο κ. Παπανδρέου την Παρασκευή απευθυνόμενος στα μέλη του τουρκικού διπλωματικού σώματος, ήταν ομιλία που "δεν περίμενε ο ίδιος".

"Η ομιλία που έκανε προς τους πρέσβεις, είναι η αλήθεια ότι δεν ήταν αυτή που περίμενα. Στη συνομιλία που είχαμε στη συνέχεια, όμως, είπε πως στην πραγματικότητα δεν ήθελε να εκληφθούν τα λόγια του με τον τρόπο αυτό. Και όπως είδατε, επανόρθωσε κατά τη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε. Αλλά αυτό που έχει σημασία δεν είναι αυτά που λέμε, αλλά τι καταλαβαίνουν αυτοί που μας ακούν.

Υπάρχει αυτή η διαφορά η οποία του ξέφυγε και δεν ήταν και τόσο όμορφο. Εγώ στην ομιλία μου έκανα την αναγκαία εκτίμηση, στο πλαίσιο της ευγένειας του οικοδεσπότη. Διότι θα πρέπει με όσα λέμε να προσπαθούμε όχι να προκαλούμε ένταση στις σχέσεις, αλλά να τις συμμαζεύουμε. Η Τουρκία είναι μεγάλο και ισχυρό κράτος. Εάν αυτό το ισχυρό και μεγάλο κράτος παρουσιάζει τις θέσεις του με τρόπο που αρμόζει, θα συμβάλει πολύ περισσότερο στην ειρήνη στην περιοχή», επεσήμανε ο Ερντογάν.

ΕΟΡΤΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ 2012 110 Π.Μ

ΕΟΡΤΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ 2011

ΕΟΡΤΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ 2011
photo gallery