Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

Ύμνοι Γ.Παπανδρέου για τους πιλότους - Έκθετος ο Ε.Βενιζέλος για την επίθεση σε βάρος τους

Ιδιαίτερα θερμός για το έργο των πιλότων και σε αντιδιαστολή με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Ευάγγελο Βενιζέλο, εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου σήμερα στη Βουλή, πλέκοντας μάλιστα το εγκώμιο των πιλότων της Π.Α. και προσπαθώντας σαφώς να διαχωρίσει την θέση του από τα όσα είχε πει ο αρμόδιος υπουργός στην "λευκή απεργία" τους. Μάλιστα αναφέρθηκε με συγκινητικά λόγια και στον Κώστα Ηλιάκη. Γενικά οι τοποθετήσεις του, ειδικά για τις Ένοπλες Δυνάμεις ήταν πολύ θερμές.

Ο Γ. Παπανδρέου δήλωσε μεταξύ άλλων για το έργο που επιτελούν οι ΕΔ, ενώ ιδιαίτερη μνεία έκανε και για τον αδικοχαμένο Κώστα Ηλιάκη:

«Το καθεστώς στο Αιγαίο δεν αλλάζει και, οι πιλότοι μας, όλες οι Ένοπλες Δυνάμεις, θα είναι πάντα εκεί, μέχρι αυτό να το κατανοήσει η Τουρκία. Γνωρίζουν ότι η Ελλάδα τους τιμά, όπως τίμησε τον Κώστα Ηλιάκη, που έπεσε κάνοντας το καθήκον. Τον ίδιο αυτονόητο αγώνα θα συνεχίσουν από το δικό τους μετερίζι και οι διπλωμάτες. Στην καρδιά της έντασης στις μεταξύ μας σχέσεις, παραμένει επίμονα το ζήτημα της οριοθέτησης της υφαλοκρηπίδας. Είναι ζήτημα νομικό, σύνθετο, πολύπλοκο, που πρέπει να αντιμετωπίσουμε με αποφασιστικότητα. Και αυτό κάνουμε. Επειδή λέγονται πολλά, συχνά με επιπολαιότητα, υπεραπλουστεύσεις και διαστρεβλώσεις, ελπίζω σήμερα να μπορέσουμε να κάνουμε μια ουσιαστική συζήτηση και να αποφύγουμε τα εύκολα συνθήματα. Πολιτική μας, όπως και της προηγούμενης κυβέρνησης, είναι η οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών με όλους τους γείτονές μας. Έχουμε συνολική στρατηγική και την επιδιώκουμε ενεργά».


ΕΟΡΤΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ 2012 110 Π.Μ

ΕΟΡΤΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ 2011

ΕΟΡΤΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ 2011
photo gallery