Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011

Σε κίνδυνο η συντήρηση των AIM-120 της Π.Α

Η βιωσιμότητα των ΑΙΜ-120 που είναι μέρος του οπλοστασίου της Πολεμικής Αεροπορίας, βρίσκεται σε κίνδυνο, διότι οι κστασκευαστές στοιχείων του πυραύλου αποσύρονται από το πρόγραμμα παραγωγής, σύμφωνα με μια αμερικανική στρατιωτική έκθεση.Η επιχειρησιακή ζωή και ο κύκλος συντήρησης των εκατοντάδων AIM-120 Advanced Medium Range Air-to-Air Missiles (AMRAAM) που έχει η Πολεμική Αεροπορία σήμερα σε λειτουργία μπορεί να επηρεαστεί από την συγκεκριμένη κίνηση. Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν θέσει το ζήτημα της μείωσης των πηγών κατασκευής, συνιστώντας τις χώρες χρήστες του πυραύλου να αναθεωρήσουν τις σχετικές συμβάσεις προμηθειών για να συμπεριλάβουν θέματα συντήρησης και σχετικές ρήτρες εγγύησης, αναφέρει η έκθεση.


Η σχετική έκθεση, η οποία επικαλείται την μονάδα 649 (ARSS) της Αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας, η οποία είναι επιφορτισμένη με τη διαχείριση τέτοιων προγραμμάτων οπλικών συστημάτων, αναφέρει ότι η έλλειψη συστατικών του πυραύλου θα μπορούσε να αρχίσει το 2012.
Ωστόσο, οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν έλθει σε επαφή με την εταιρία Raytheon, ο κύριος κατασκευαστής των πυραύλων AMRAAM, για τη δυνατότητα κατασκευής ανταλλακτικών. Οι ΗΠΑ σκοπεύουν επίσης να αναπτύξει κοινά προγράμματα υποστήριξης logistics με την Raytheon για τις επόμενες δύο δεκαετίες.
Ο AIM-120 είναι ένα πύραυλος αέρος-αέρος, παντός καιρού, μέρας και νύχτας. Είναι σήμερα σε λειτουργία στις Ηνωμένες Πολιτείες και σε 34 άλλες χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδος.

ΕΟΡΤΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ 2012 110 Π.Μ

ΕΟΡΤΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ 2011

ΕΟΡΤΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ 2011
photo gallery