Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

Αναβάθμιση μαχητικής εκπαίδευσης για την Π.Α. - Παραδόθηκε o δεύτερος εξομοιωτής πτήσεων για τα F-16

Ο δεύτερος εξομοιωτής (ATD: Aircrew Training Device) για τα μαχητικά F-16 Block 52+ Advance της εταιρείας L-3 Link Simulation & Training (L-3 Link) παραδόθηκε στην Πολεμική Αεροπορία. H εταιρεία Στην Ελλάδα αντιπροσωπεύεται από τον όμιλο εταιρειών του Χριστιανού Χατζημηνά, επιχειρηματία με στενές σχέσεις με τον αμερικανικό παράγοντα.

Ο εξομοιωτής που λειτουργεί στην αεροπορική βάση του Άραξου, έδρα της υπαγόμενης στην 116 Πτέρυγα Μάχης 335 Μοίρας που επιχειρεί τα μαχητικά F-16 Block 52+ Advanced, μπορεί να διασυνδεθεί δικτυακά με τον πρώτο εξομοιωτή του τύπου που είχε παραδοθεί το 2005 στην 115 Πτέρυγα Μάχης στην αεροπορική βάση της Σούδας.

Oι δύο εξομοιωτές που πλέον επιχειρεί η Πολεμική Αεροπορία, είναι από τους πιο σύγχρονους στον κόσμο, και καθιστούν την Ελλάδα τη μόνη χώρα, εκτός των ΗΠΑ, που έχει τη δυνατότητα δικτυακής διασύνδεσης δύο υψηλής πιστότητας εκπαιδευτικών συστημάτων για τα μαχητικά F-16.

Ο εξομοιωτής ATD επιτρέπει την εκπαίδευση των ιπταμένων τόσο σε αποστολές αέρος-αέρος όσο και αέρος-εδάφους. Ο εκπαιδευόμενος μπορεί να εντοπίζει, εγκλωβίζει και εμπλέκει με ακρίβεια στόχους με ποικιλία όπλων, όπως επίσης και να εξασκείται σε προσγειώσεις και απογειώσεις, εναέριο ανεφοδιασμό, πτήσεις σε χαμηλά ύψη και φυσικά διαδικασίες ανάγκης.

Όλες αυτές οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες λαμβάνουν χώρα σε ένα υψηλού ρεαλισμού εικονικό περιβάλλον με τη βοήθεια υψηλής ακριβείας βάσεων γεωγραφικών δεδομένων και σε ποικιλία καιρικών συνθηκών.

Για την απεικόνιση του εξωτερικού περιβάλλοντος ο εξομοιωτής χρησιμοποιεί το εννέα οθονών απεικόνισης σύστημα SimuSphere που παρέχει πεδίο θέασης 360 μοιρών. Ο προσωπικός υπολογιστής στον οποίο είναι εγκατεστημένο το σύστημα παραγωγής εικόνων (image generation system) όχι μόνο δημιουργεί αλλά και συσχετίζει τις εικόνες εξωτερικού περιβάλλοντος αλλά και τις απεικονίσεις και ενδείξεις στο κόκπιτ.

ΕΟΡΤΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ 2012 110 Π.Μ

ΕΟΡΤΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ 2011

ΕΟΡΤΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ 2011
photo gallery