Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

Ποιοι θέτουν σε κίνδυνο τις ζωές των πιλότων μας;

Το ατύχημα με το F-16 ελπίζουμε τουλάχιστον να ενεργοποίησε τα αντανακλαστικά πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας στο ΥΕΘΑ. Ελπίζουμε,αλλά σ΄ ότι αφορά στη πολιτική ηγεσία δεν το πιστεύουμε!

Είναι γνωστό ότι υπάρχει τεράστι πρόβλημα ανταλλακτικών στη ΠΑ. Κι αυτό είναι ευθύνη των πολιτικών ηγεσιών που διοίκησαν τα τελευταία χρόνια το ΥΕΘΑ.

Θέλοντας να “πουλήσουν” το ευχάριστο παραμύθι της περικοπής των αμυντικών δαπανών στους πολίτες,προτιμούσαν να μην παραγγέλνουν ούτε καν ανταλλακτικά για τα μαχητικά αεροσκάφη! Η ανήκουστη αυτή συνήθεια έχει πάει πολλά χρόνια πίσω τη σωστή υποστήριξη των μαχητικών μας ,γιατί οι παραγγελίες ανταλλακτικών αεροσκαφών και κυρίως η παραλαβή τους απαιτεί πολύ χρόνο. Και σ΄ αυτή τη φάση υποτίθεται ότι βρισκόμαστε ακόμη:της παραγγελίας ανταλλακτικών !

Οι διάφοροι υπουργοί Άμυνας προτιμούσαν στο όνομα της δήθεν οικονομίας να αφήνουν χωρίς υποστήριξη και ανταλλακτικά μαχητικά αεροσκάφη κόστους πολλών δις! Αυτό δεν είναι οικονομία,είναι αυτοκτονία!

Χθες ο έμπειρος πιλότος του F-16 κατόρθωσε κι έσωσε πολλά. Πρώτα απ΄ όλα τους πολίτες που ζουν στο Μαράθι,πάνω από το οποίο βρέθηκε να πετά μ΄ ένα φλεγόμενο κινητήρα! Δεύτερον την ίδια τη πολύτιμη ζωή του για την οικογένειά του και την ΠΑ. Και τέλος κατόρθωσε να προσγειώσει σ΄ αυτά τα χάλια το αεροσκάφος του. Του αξίζουν πολλά συγχαρητήρια. Στους πολύ υψηλά ανωτέρους του,δεν αξίζει τίποτα! Η σιωπή τους θέτει σε κίνδυνο πιλότους σαν κι αυτόν που χθες έδωσε μάθημα για το πως λειτουργούν οι Έλληνες πιλότοι στα δύσκολα. Καιρός να μάθουν και στο ΥΕΘΑ και στο ΓΕΑ.

ΕΟΡΤΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ 2012 110 Π.Μ

ΕΟΡΤΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ 2011

ΕΟΡΤΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ 2011
photo gallery