Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

Μειούμενους δείκτες ατυχημάτων δείχνουν στοιχεία από το ΓΕΑ

Θετικά είναι τα στοιχεία όπως αυτά παρουσιάζονται από στοιχεία που διέρρευσετο ΓΕΑ σχετικά με το δείκτη ατυχημάτων. Τα στοιχεία αυτά είδαν το φως της δημοσιότητας εξαιτίας του γεγονότος των τριών ατυχημάτων με μαχητικά της ΠΑ που συνέβησαν μέσα σε διάστημα λίγων ημερών και δημοσιευμάτων του Τύπου που ακολούθησαν, δημοσιεύματα που εξέφραζαν τον προβληματισμό τους για το επίπεδο ασφάλειας πτήσεων της ΠΑ.

Σύμφωνα έτσι με τα στοιχεία αυτά ο δείκτης αεροπορικών ατυχημάτων της ΠΑ την τελευταία δεκαετία είναι σταθερά μειούμενος και ο μέσος όρος (1.36) της τελευταίας τριετίας είναι ο καλύτερος της εικοσαετίας 1991 – 2011. Για τη δεκαετία 2000 – 2010 επισημαίνεται πως ο ίδιος δείκτης είναι ένας από τους χαμηλότερους των πιο προηγμένων αεροποριών του κόσμου.

Συγκεκριμένα μεταξύ δεκατεσσάρων αεροποριών, η ΠΑ με μεγάλη πυκνότητα δραστηριοτήτων, βρίσκεται στην όγδοη θέση με δείκτη «2.9» με την πρώτη χώρα να έχει δείκτη «1» και την τελευταία «5.8».

Σε σχέση με το 2010, στο σύνολο των πάσης φύσεως αεροπορικών ατυχημάτων η φετινή χρονιά παρουσιάζει μείωση κατά 30%.

Τέλος αναφέρεται πως πάρχει πλήρης κάλυψη από πλευράς ανταλλακτικών και συντήρησης.

Σε ότι αφορά πάντως με την τελευταία διαπίστωση, να επισημάνουμε μόνο το γεγονός πως μπορεί μεν «να υπάρχει κάλυψη από πλευράς ανταλλακτικών και συντήρησης» όπως άφησαν να διαρρεύσει κύκλοι της Αεροπορίας, αλλά η επάρκεια των ανταλλακτικών αυτών προέρχεται –εδώ και τρια χρόνια- από την ανάλωση των πολεμικών αποθεμάτων που διατηρεί η ΠΑ και σίγουρα το παραπάνω γεγονός χρήζει ιδιαίτερης προσοχής. Μπορεί να μην ευθύνεται η νυν πολιτική ηγεσία, αλλά το θέμα πρέπει να εξεταστεί με τη δέουσα σοβαρότητα.

ΕΟΡΤΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ 2012 110 Π.Μ

ΕΟΡΤΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ 2011

ΕΟΡΤΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ 2011
photo gallery