Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

Μια μεγαλη αληθεια απο τα χειλη του καταδρομεα Υπουργου παρουσια των Αρχηγων. Οι ΠΙΛΟΤΟΙ μας ειναι τα ΚΑΜΑΡΙΑ του ελληνικου λαου. (εμεις θα προσθεταμε μονο μια λέξη. οι ΜΑΧΙΜΟΙ)


Παραδειγμα προς μιμηση για όλους μας οι πιλότοι μας. Με το ήθος και την αυταπάρνηση τους δείχνουν τον δρόμο.
Ομιλία Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Φ. Φράγκου στην επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη του Υποσμηναγού (Ι) Νικολάου Σιαλμά στον Άγιο Ευστράτιο
Τρίτη, 12 Ιουν 2012
Από τη νήσο Άγιο Ευστράτιο όπου παρευρέθηκε σήμερα στην επιμνημόσυνη δέηση που τελέστηκε στη μνήμη του Υποσμηναγού (Ι) Νικολάου Σιαλμά, στο χώρο του μνημείου Πεσόντων Αεροπόρων, στο ακρωτήριο Σιαλμά (Τρυπητή), ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Φ. Φράγκος προέβη στην ακόλουθη δήλωση:



«Κύριε Ανδρέα,
αδερφέ του Νίκου Σιαλμά,
η σύζυγος του αδερφού,
τα παιδιά,
κύριε Περιφερειάρχα,
κύριοι Δήμαρχοι,
κύριοι Αρχηγοί του Στρατού, του Ναυτικού, της Πολεμικής Αεροπορίας,
Άγιοι Πατέρες.
Σήμερα πραγματικά είναι μια ιδιαίτερη στιγμή, όχι απλά συγκινητική γιατί βρισκόμαστε εδώ στον τόπο της θυσίας, όπου ο Νίκος Σιαλμάς στην εκτέλεση του καθήκοντος αψήφησε τα πάντα και έκανε όχι απλά μια ηρωική πράξη αλλά έγινε ο σηματοδότης για όλους μας. Μας έδωσε δείγμα ανδρείας και ήθους.
Αισθάνομαι ότι δεν έχει αλλάξει τίποτα όσον αφορά όλους εμάς. Διότι εμείς είμαστε προσκυνητές σήμερα, απλοί στρατιώτες και αποτίουμε φόρο τιμής σε έναν ήρωα. Οι συνάδελφοι σου είναι εδώ. Ο πατέρας σου είναι κοντά σου. Δεν έχεις φύγει μακριά μας.
Εξάλλου οι Άγιοι Πατέρες προηγουμένως στο τρισάγιο σε έχουν κατατάξει όχι απλά στο πάνθεον των ηρώων, αλλά και στο πάνθεον των αγίων. Ο Θεός είναι βέβαιο ότι έχει αναπαύσει την ψυχή σου. Και όχι απλά έχει αναπαύσει την ψυχή σου αλλά δίνει θάρρος και σε όλους εμάς σήμερα, σε χαλεπούς και δύσκολους καιρούς, να ατενίζουμε με αισιοδοξία το μέλλον, διότι όταν έχουμε άνδρες οι οποίοι θυσιάζουν τη ζωή τους, τότε όλα τα υπόλοιπα τα οποία αναφέρονται στην καθημερινότητα είναι μια απλή διαδικασία, σκληρή σαφώς.  Αλλά εσύ με τις αξίες και τις αρχές τις οποίες σε διακατείχαν και με την πίστη σου στην πατρίδα, έδειξες σε όλους εμάς ότι δεν διαπραγματευόμαστε ούτε ηθικές αξίες, ούτε εθνική κυριαρχία.
Και για ένα πράγμα είναι σίγουρο σήμερα εδώ που είναι οι συνάδελφοί σου όλων των Κλάδων, αλλά ιδιαίτερα οι αεροπόροι μας, το καμάρι αυτού του ελληνικού λαού, ότι συνεχίζουν τον αγώνα τους και διαφυλάττουν όχι απλά την εθνική κυριαρχία στον εναέριο χώρο, αλλά σου στέλνουν και καθημερινά ένα μήνυμα από εκεί ψηλά. Εκεί επάνω στον ουρανό που βρίσκεσαι.
Επειδή μας ακούει και ο ελληνικός λαός, εμείς θέλουμε να τον διαβεβαιώσουμε ότι οι οικονομικές θυσίες που κάνει δεν θα πάνε χαμένες. Καμία σκέψη λοιπόν για εθνική απώλεια κυριαρχίας ή για διολίσθηση γεωστρατηγική. Διότι όταν έχεις απώλειες στον οικονομικό τομέα, αυτές είναι δυνατόν να αναπληρωθούν. Σε θέματα όμως που αφορούν την ύπαρξη αυτού του τόπου, εκεί δεν υπάρχουν συμβιβασμοί. Και εμείς όλοι εδώ που είμαστε το δηλώνουμε στην μνήμη του Νίκου, κυρ-Ανδρέα, ότι δεν θα το διαψεύσουμε. Είμαστε υπερήφανοι για σένα που αντέχεις, κρατάς και ήρθες εδώ μαζί μας, όχι απλά να αποτίσεις φόρο τιμής, να επικοινωνήσεις με τον Νίκο. Ξέρω ότι μιλάς κάθε μέρα μαζί του.
Όλοι λοιπόν αποτίουμε το φόρο τιμής στον ήρωα, τον αδικοχαμένο, το Νικόλαο Σιαλμά, με μεγάλο σεβασμό σε αυτό το οποίο έπραξε και που αποτελεί για τους επερχόμενους αλλά και για τους νυν υπηρετούντες στις Ένοπλες Δυνάμεις, φωτεινό παράδειγμα.
ΖΗΤΩ Ο ΑΘΑΝΑΤΟΣ ΗΡΩΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ  ΣΙΑΛΜΑΣ».

ΕΟΡΤΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ 2012 110 Π.Μ

ΕΟΡΤΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ 2011

ΕΟΡΤΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ 2011
photo gallery