Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

Τεχνικά προβλήματα σε 6 CL-215 στην Πάτρα κατά την πυρόσβεση


Ολονύχτια μάχη έδιναν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στη ΒΑ περιοχή της Πάτρας, ώστε να ελέγξουν το πύρινο μέτωπο από το Πλατάνι μέχρι το Δρέπανο. Σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα μέτωπα, σε ύφεση βρισκόταν μέχρι αργά χθες το βράδυ η φωτιά στο Κάτω Καστρίτσι και οι πυροσβεστικές δυνάμεις που ήταν στην περιοχή αντιμετώπιζαν τις αναζωπυρώσεις σε Σελλά, Αργυρά και Ανω Καστρίτσι.



Εξαιτίας της κατάστασης που δημιουργήθηκε, υπήρχε από το πρωί έντονη ανησυχία στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης. Μάλιστα, ο υπουργός κ. Νίκος Δένδιας μετέβη το μεσημέρι στο συντονιστικό κέντρο της Πυροσβεστικής στο Χαλάνδρι και το απόγευμα υπεβλήθη αίτημα για συνδρομή με εναέρια μέσα προς Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας, κ. Γρηγόρη Αλεξόπουλο, από νωρίς χθες το πρωί επιχειρούσαν 13 αεροσκάφη. Ομως σημειώθηκαν τεχνικά προβλήματα στα έξι από τα οκτώ αεροσκάφη που πετούσαν τις μεσημεριανές ώρες. Πρόκειται CL-215 Canadair, Τα τρία από αυτά επισκευάστηκαν στην τεχνική βάση της Ανδραβίδας και επέστρεψαν στο πύρινο μέτωπο. Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας, κατά τη διάρκεια της ημέρας δεν επιχειρούσαν λιγότερα από τέσσερα πυροσβεστικά αεροσκάφη, ενώ λίγο πριν νυχτώσει επιχειρούσαν στην περιοχή έξι αεροπλάνα και δύο ελικόπτερα.

Πηγή: http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_ell_2_19/07/2012_489477

ΕΟΡΤΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ 2012 110 Π.Μ

ΕΟΡΤΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ 2011

ΕΟΡΤΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ 2011
photo gallery