Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012

Πεντάγωνο: Χαμηλός ο δείκτης ατυχημάτων στην Πολεμική Αεροπορία


Να διασκεδάσει τις εντυπώσεις που έχουν δημιουργήσει στην κοινή γνώμη τα συχνά, τελευταία, αεροπορικά ατυχήματα επιχειρεί το υπουργείο Άμυνας.



Έτσι, πηγές του Πενταγώνου δημοσιοποίησαν στοιχεία σύμφωνα με τα οποία ο δείκτης ατυχημάτων της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας είναι χαμηλότερος τα τελευταία χρόνια αλλά και φέτος και όσον αφορά στο ΝΑΤΟ βρίσκεται στα μέσα επίπεδα.

Υπογραμμίζουν ακόμα ότι υπάρχει κάλυψη από πλευράς ανταλλακτικών και συντήρησης.

Συγκεκριμένα, πηγές του υπουργείου Άμυνας, με αφορμή δημοσιεύματα σχετικά με τα ατύχηματα και τα τελευταία συμβάντα σε αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας (ΠΑ), επισημαίνουν:

1. Ο δείκτης αεροπορικών ατυχημάτων της ΠΑ την τελευταία δεκαετία είναι σταθερά μειούμενος και ο μέσος όρος (1.36) της τελευταίας τριετίας είναι ο καλύτερος της εικοσαετίας 1991 – 2011.

2. Ο δείκτης αεροπορικών ατυχημάτων της ΠΑ για τη δεκαετία 2000 – 2010 είναι ένας από τους χαμηλότερους των πιο προηγμένων αεροποριών του κόσμου. Συγκεκριμένα, μεταξύ 14 αεροποριών, η ελληνική ΠΑ, με μεγάλη πυκνότητα δραστηριοτήτων, βρίσκεται στην 8η θέση με δείκτη «2.9» με την πρώτη χώρα να έχει δείκτη «1» και την τελευταία «5.8».

3. Σε σχέση με το 2010, στο σύνολο των πάσης φύσεως αεροπορικών ατυχημάτων η φετινή χρονιά παρουσιάζει μείωση κατά 30%.

4. Υπάρχει πλήρης κάλυψη από πλευράς ανταλλακτικών και συντήρησης.

Έλεγχος σε όλα τα Μιράζ

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, τα παραπάνω στοιχεία «αποδεικνύουν το επίπεδο επαγγελματισμού του προσωπικού της ΠΑ εάν λάβουμε υπόψη την επικινδυνότητα και τη δυσκολία των επιχειρησιακών αποστολών που διεξάγονται καθημερινά στην ελληνική επικράτεια αλλά και στο εξωτερικό».

Να σημειωθεί ότι έγινε προληπτικός έλεγχος στους κινητήρες όλων των Μιράζ 2000 της αεροπορικής βάσης Τανάγρας λόγω της πτώσης, του διθέσιου μαχητικού κοντά στην Σάμο, οι πιλότοι των οποίων χρησιμοποίησαν επιτυχώς τα αλεξίπτωτά τους.

Από το 1989, που αγοράστηκαν τα 40 Μιράζ 2000 από τη Γαλλία, έχουν πέσει τα 11 από αυτά.

ΕΟΡΤΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ 2012 110 Π.Μ

ΕΟΡΤΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ 2011

ΕΟΡΤΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ 2011
photo gallery