Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

Γαλλικά Alpha Jet στην 120ΠΕΑ Συνεκπαίδευση με την 362ΜΕΑ


Από τη Δευτέρα 15, έως την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012, η 362 Μοίρα Εκπαίδευσης Αέρος (ΜΕΑ) φιλοξένησε στην 120 Πτέρυγα Εκπαίδευσης Αέρος/Αεροπορική Βάση Καλαμάτας, απόσπασμα της εκπαιδευτικής Μοίρας 3/13 Auvergne της Γαλλικής Αεροπορίας στο πλαίσιο συνεκπαίδευσης εκπαιδευτικών Μοιρών των δύο αεροποριών.



Η Γαλλική αποστολή συμμετείχε με τέσσερα αεροσκάφη Alpha Jet, τα οποία έφτασαν στην Καλαμάτα από την έδρα τους, το αεροδρόμιο της πόλης Tours στη Κεντρική Γαλλία.

Με σκοπό την ανταλλαγή εμπειριών και απόψεων σχετικά με την προκεχωρημένη αλλά κυρίως την επιχειρησιακή εκπαίδευση, οι Έλληνες εκπαιδευτές πραγματοποίησαν κοινές ασκήσεις με τους Γάλλους συναδέλφους τους σε μικτούς σχηματισμούς αεροσκαφών Τ-2Ε και Alpha Jet. Τόσο οι Έλληνες όσο και οι Γάλλοι Ιπτάμενοι είχαν την ευκαιρία να πετάξουν και με τα δύο αεροσκάφη




Μετά το πέρας της συνεκπαίδευσης οι Γάλλοι Ιπτάμενοι εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους για την φιλοξενία και την ικανοποίησή τους για το υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης και επαγγελματισμού των Ελλήνων συναδέλφων τους.

Πηγή: http://www.defencenet.gr

ΕΟΡΤΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ 2012 110 Π.Μ

ΕΟΡΤΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ 2011

ΕΟΡΤΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ 2011
photo gallery