Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

Μέγα θέμα με τα νέα recce pods των F-16!Δεν δουλεύουν!


Μέγα θέμα έχει προκύψει με τα recce pods που κάποιοι έσπευσαν να μας πουλήσουν μαζί με τα 30 F-16 της αγοράς του 2005! Τα recce pods παρελήφθησαν αλλά δεν δουλεύει! Αποτέλεσμα η ΠΑ αυτή τη στιγμή να έχει μεγάλο -έως τεράστιο- πρόβλημα στις αποστολές αναγνώρισης-αεροφωτογράφησης.



Η υπόθεση του recce pod δηλαδή της συσκευής που προσαρμόζεται στα F16 και τα “μετατρέπει” σε αεροσκάφη που εκτελούν αποστολές αεροφωτογράφησης ταλαιπωρεί την ΠΑ από το 2005. Η ΠΑ που είχε μεγάλο πρόβλημα σ΄ αυτές τις αποστολές λόγω αχρήστευσης μεγάλου αριθμού φωτομηχανών των RF-4 επειγόταν για την αγορά recce pods. Όταν έγινε η αγορά των 30 F-16 ,ζητήθηκε να γίνει και προμήθεια δύο recce pods. 


Παραδόξως και χωρίς ακόμη και σήμερα κάποιος να έχει καταλάβει το λόγο η Ελλάδα επέλεξε απ΄ όλα τα υποψήφια recce pods αυτό που δεν υπήρχε!!! Μία αμερικανική εταιρεία που μέχρι εκείνη τη στιγμή ήταν γνωστή για τα…λάστιχα που παρήγαγε για αεροσκάφη, είχε αρχίσει να ασχολείται με συστήματα recce (!) και φαίνεται ότι η Ελλάδα ήταν το καλύτερο…πειραματόζωο! 


Το recce pod της συγκεκριμένης εταιρείας κέρδισε  την επμπιστοσύνη μας ,επειδή οι κατασκευαστές διαβεβαίωναν ότι παρέχει τη δυνατότητα live εικόνας από το αεροσκάφος!!!


Φυσικά κανείς δεν έδωσε σημασία στα “καμπανάκια” που χτύπησαν πολλοί αξιωματικοί της ΠΑ,κάποιοι από τους οποίους στο μεταξύ ,παραδόξως αποστρατεύθηκαν! Ούτε στα όσα έλεγαν οι Πολωνοί που τους φόρτωσαν τα ίδια συσήματα έδωσαν σημασία.


Έτσι τώρα που τα δύο συστήματα ήρθαν στον Άραξο…γελάει ο κάθε πικραμένος!!! Το σύστημα λειτουργεί όπως οι … φωτομηχανές των RF-4 και τίποτα παραπάνω δεν παρέχει απ΄ αυτά που μας είχαν πει και υποσχεθεί. Επιπλέον στις πρώτες κιόλας δοκιμές παρουσιάστηκαν βλάβες τις οποίες η εταιρεία προσπαθεί να επιλύσει.


Επί της ουσίας …μπλέξαμε. Τώρα λένε ότι το recce pod δεν το έχει αποδεχτεί ούτε η Αμερικανική ΠΑ! 


Τα ερωτήματα πολλά και μεγάλα:


•Ποιοι μας υποχρέωσαν και με ποιο τρόπο να πάρουμε αυτά τα συστήματα


•Ποιοι διαβεβαίωσαν για τις τεχνικές-επιχειρησιακές τους δυνατότητες


•Γιατί δεν εισακούστηκαν ή δεν εξετάστηκαν οι αντιρρήσεις αξιωματικών της ΠΑ


•Τι θα γίνει τώρα; Θα περιμένουμε η εταιρεία να φτιάξει τα recce pods ή θα απαιτήσουμε να πάμε σε άλλες λύσεις

ΕΟΡΤΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ 2012 110 Π.Μ

ΕΟΡΤΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ 2011

ΕΟΡΤΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ 2011
photo gallery