Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

Ελληνοϊσραηλινή "Red Flag" από το 2013!


Μόνιμη ελληνοϊσραηλινή επιχειρησιακή συνεργασία στο τομέα της εκπαίδευσης των Πολεμικών Αεροποριών των δύο χωρών ξεκινά από το 2013, καθώς πληροφορίες από το ΓΕΑ αναφέρουν ότι η Πολεμική Αεροπορία θα αποτελέσει "ιδρυτικό μέλος" της μεγάλης ετήσιας αεροπορικής άσκησης που σχιεδιάζουν οι Ισραηλινοί με τίτλο "Desert Flag", δηλαδή, «Σημαία της Ερήμου», η οποία θα οργανωθεί κατά το πρότυπο της αμερικανικής "Red Flag".



Mε τον τρόπο αυτό η Πολεμική Αεροπορία θα αποκτήσει πρόσβαση χαμηλού κόστους σε επιχειρησιακή εκπαίδευση υψηλού επιπέδου, ανάλογη της "Red Flag" που πριν από τέσσερα χρόνια στην μία και μοναδική συμμετοχή της θριάμβευσε. Έκτοτε, λόγω υψηλού κόστους δεν έγινε εφιτκή άλλη αποστολή, αλλά πλέον οι Ισρηαλινοί δίνουν την δυνατότητα και περαιτέρω σύσφιγξης των στρατηγικών δεσμών των δύο χωρών, αλλά και απόκτησης επιχειρησιακής εμπειρίας του πλέον "πραγματικού-εικονικού" πεδίου μάχης.

Στην άσκηση θα προσκληθούν χώρες με ισχυρές αεροπορικές δυνάμεις, οι οποίες είτε θα στείλουν αξιωματικούς – παρατηρητές, είτε θα στείλουν μαχητικά αεροσκάφη και πληρώματα.

Μεταξύ των χωρών που θα προσκληθούν να συμμετάσχουν είναι οι ΗΠΑ, ο Καναδάς, η Γερμανία, η Ισπανία, το Βέλγιο, η Ιαπωνία, κλπ.

Η Desert Flag ήρθε ως απάντηση στην αποχή πλέον του Ισραήλ από την τουρκική άσκηση "Αnatolian Eagle" στην οποία δεν κλήθηκαν μετά το 2008.

Ήδη ολοκληρώνεται ο σχεδιασμός της άσκησης για την οποία είναι απαραίτητη η ύπαρξη πολλών και συγκεκριμένων επίγειων σταθμών ελέγχου της εξέλιξής της, ενώ έχει παραγγελθεί και ο σχετικός εξοπλισμός.

ΠΗΓΗ: defencenet.gr

ΕΟΡΤΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ 2012 110 Π.Μ

ΕΟΡΤΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ 2011

ΕΟΡΤΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ 2011
photo gallery