Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2012

Η ισορροπία στο Αιγαίο ανατράπηκε!Και γι΄ αυτό φταίνε πολλοί στην Ελλάδα.


Η γειτονική Τουρκία πήρε τις αποφάσεις της -εδώ και χρόνια- για το μαχητικό αεροσκάφος που θα χρησιμοποιεί τα επόμενα χρόνια. Αν η απόφαση για το F-35 ήταν “σοφή” ή “καταστροφική” θα κριθεί,αλλά πάντως η Άγκυρα πήρε μια απόφαση.


Αντιθέτως στην Ελλάδα κανείς δεν τόλμησε -όχι τώρα που οικονομικά πνιγόμαστε αλλά πριν χρόνια που μπορούσαμε- να πάρει μια απόφαση που θα μας έβαζε σε κάποιο από τα προγράμματα μαχητικών αεροσκαφών τέταρτης γενιάς.



Το 2005 η τότε κυβέρνηση Καραμανλή με ΥΕΘΑ μάλιστα έναν πρώην αεροπόρο ,αγνόησε εντελώς τις εισηγήσεις της ΠΑ που έθετε ζήτημα για επιλογή αεροσκάφους 4ης γενιάς και καταδίκασε την Ελλάδα σε άλλη μια αγορά αεροσκαφών F-16!Τα οποία μπορεί οι άνθρωποι που τα προωθούν να θέλουν να μας πείσουν ότι πρόκειται για αεροσκάφος …τέταρτης γενιάς,αλλά κακά τα ψέμματα είναι πια ένα αεροσκάφος που πολύ σύντομα θα ξεπεραστεί.

Όπως μετέδωσαν χθες τα ΜΜΕ της γειτονικής χώρας η Τουρκία αποφάσισε να κάνει την τελική της παραγγελία για τα δυο πρώτα αμερικανικά F-35,κάτι που σημαίνει ότι η υλοποίηση της απόκτησης 100 μαχητικών για τη τουρκική ΠΑ ,έρχεται ακόμη πιο κοντά.

Αντιθέτως στην Ελλάδα όλο και πλησιάζει η ώρα της απόσυρσης μεγάλου αριθμού αεροσκαφών που έτσι κι αλλιώς η επιχειρησιακή τους επάρκεια είναι πλέον από μικρή έως ανύπαρκτη.Τι θα γίνει λοιπόν μέσα στην επόμενη τριετία ,το πολύ πενταετία που η “ψαλίδα” στο Αιγαίο θα έχει ανοίξει δραματικά;

Όσοι αδιαφόρησαν ,όσοι δεν προνόησαν,όσοι δεν πρόβλεψαν αλλά και όσοι πήραν λάθος αποφάσεις όπως αποδεικνύεται τώρα,θα πρέπει να κληθούν να δώσουν εξηγήσεις.ευθύνες δεν μπορεί να έχουν μόνο όσοι έβαζαν υπογραφές και έλαβαν αποφάσεις.Έχουν και ίσως μεγαλύτερες,όσοι δεν τόλμησαν να αναλάβουν ευθύνες προκαλώντας πλήγμα στην αμυντική θωράκιση 

ΕΟΡΤΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ 2012 110 Π.Μ

ΕΟΡΤΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ 2011

ΕΟΡΤΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ 2011
photo gallery