Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

Πριν μας "χρεοκοπήσουν",μας θύμισαν τα Eurofighter!Περίεργο γερμανικό δημοσίευμα


Πριν μας “χρεοκοπήσουν” μας υπενθύμισαν την “υπόσχεσή μας” για αγορά 90 Eurofighter,οι Γερμανοί,σύμφωνα με δημοσίευμα εφημερίδας τους!Το οποίο βέβαια εξακολουθεί να μας “κατηγορεί” ότι από τη μία εισπράττουμε οικονομική βοήθεια και από την άλλη είμαστε δήθεν έτοιμοι να προχωρήσουμε σε αγορές όπλων.



Αυτή τη φορά δεν είναι το Focus ή το Der Spiegel που αναφέρονται στον ιδιαίτερα ελκυστικό χώρο των ελληνικών εξοπλισμών. Το ρόλο αυτό ανέλαβε η εφημερίδα Zeit η οποία ούτε λίγο ,ούτε πολύ υποστηρίζει σε δημοσίευμά της,ότι η Ελλάδα από τη μία δανείζετε και από την άλλη αγοράζει όπλα!!

Αναφέρει μάλιστα και συσγκεκριμένα:
•60 μαχητικά αεροσκάφη προς 3,9 δις ευρώ


Το δηοσίευμα είναι ακριβές σε πολλά θέματα που αφορούν στο παρελθόν βέβαια. Όπως για παράδειγμα στις αφόρητες πιέσεις της Γερμανίας για να υλοποιήσουμε την απόφαση για αγορά 90 πανάκριβων μαχητικών αεροσκαφών Eurofighter. Πανάκριβων και στην αγορά και στη συντήρηση. Η απόφαση είχε ληφθεί επί Κ.Σημίτη αλλά δεν υλοποιήθηκε ποτέ. Και αυτός ήταν κι ένας λόγος ,γράφει η εφημερίδα που η Μέρκελ δεν ήθελε από ένα σημείο και μετά να μιλήσει με τον Κ.Καραμανλή που προσπαθούσε να κερδίσει χρόνο.

“Την άνοιξη του 2010 ο υπουργός Εξωτερικών Γκουίντο Βεστερβέλε (FDP),υπενθύμισε στην ελληνική κυβέρνηση την …υπόσχεσή της μόλις λίγες εβδομάδες πριν από την ελληνική χρεοκοπία”, γράφει η Zeit. “O Βεστερβέλε ζήτησε μια δέσμευση για το Eurofighter, λέει κάποιος που έχει βιώσει τις συνομιλίες εκ του σύνεγγυς”,γράφουν οι Γερμανοί και προσθέτουν: "Μερικές εβδομάδες αργότερα ο Βεστερβέλε έκανε λόγο για μεγαλύτερη πειθαρχία από το Νότο και είπε ότι περιμένουμε πριν, υπάρξουν συζητήσεις για βοήθεια προς την Ελλάδα να εκτελέσει πλήρως τα καθήκοντά της. "

ΕΟΡΤΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ 2012 110 Π.Μ

ΕΟΡΤΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ 2011

ΕΟΡΤΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ 2011
photo gallery