Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

Στην Ελευσίνα μεταφέρεται το ιστορικό Noratlas ΝΙΚΗ 10, που έγινε στόχος βανδαλισμών σε σχολείο


Το Νoratlas που συμμετείχε στην επιχείρηση ΄΄ΝΙΚΗ'' στην Κύπρο με την κωδική ονομασία ''ΝΙΚΗ 10''.

Τα συγχαρητήρια μας στην ΠΑ που απέδειξε ότι αν και σε καιρούς χαλεπούς σέβεται πρώτα από όλα την ίδια την ιστορία της και διαθέτει γρήγορα αντανακλαστικά.




Στην Ελευσίνα μεταφέρεται ιστορικό Noratlas, που έγινε στόχος βανδαλισμών σε σχολείο
Μετέφερε τους καταδρομείς της Α' μοίρας στην Κύπρο το '74, αλλά «κατέπεσε» σε σχολείο στη Νέα Φιλαδέλφεια, όπου έγινε στόχος βανδαλισμών. Τώρα, η Πολεμική Αεροπορία ενέκρινε κονδύλι για την αποσυναρμολόγησή του και τη μεταφορά του στην 112 ΠΜ στην Ελευσίνα.

Σήμερα βρίσκεται στο 5ο ΣΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια και επί σειρά ετών χρησιμοποιήθηκε για τα εργαστήρια μηχανοσυνθετων αεροσκαφών του σχολικού συγκροτήματος. Δημοσιεύματα στο διαδύκτιο ανέδειξαν το θέμα της κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει και τα αντανακλαστικά της αεροπορίας λειτούργησαν.

Ο αρχικός διαγωνισμός προέβλεπε να διατεθεί ένα κονδύλι της τάξης των 45.000 ευρώ, αλλά τελικά η δαπάνη περιορίστηκε σε 28.905 ευρώ. Στην πορεία άλλαξε και ο προορισμός του αεροσκάφους. Δεν θα πάει στο μουσείο της Π.Α. στη Δεκέλεια, αλλά στην 112 ΠΜ στην Ελευσίνα.

Το αεροσκάφος φέρεται να είναι το «Νίκη 10» με s/n 53-222. Στη φωτογραφία φαίνεται το Noratlas όπως ήταν προ διετίας και είχε δημοσιευθεί στο

ΕΟΡΤΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ 2012 110 Π.Μ

ΕΟΡΤΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ 2011

ΕΟΡΤΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ 2011
photo gallery