Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012

Τελετή Αποφοίτησης της 1/12 Μικτής Σειράς ΣΟΤ και Τ-2



Την Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012 πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Αεροπορικής Τακτικής στην Αεροπορική Βάση Ανδραβίδας η τελετή απονομής των πτυχίων αποφοίτησης της 1/12 Σειράς Σχολείου Όπλων Τακτικής (ΣΟΤ).



Τα πτυχία στους σαράντα δύο (42) εκπαιδευόμενους (40 από την Πολεμική Αεροπορία και 2 από το Στρατό Ξηράς) επέδωσε ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος.

Στη Μικτή Σειρά ΣΟΤ και Τ-2 παρέχεται προκεχωρημένη εκπαίδευση σε στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας και του Στρατού Ξηράς, τόσο σε Ιπτάμενους όσο και σε άλλες ειδικότητες που σχετίζονται άμεσα με τις επιχειρήσεις, όπως Ελεγκτές Αεράμυνας, Αμύνης Αεροδρομίων και Πληροφοριών.




Η συνολική διάρκεια κάθε Σειράς είναι τρεις μήνες. Αρχικά παρέχεται η απαραίτητη θεωρητική εκπαίδευση με σκοπό στη συνέχεια οι σπουδαστές να κριθούν ικανοί να παρακολουθήσουν την ιδιαίτερα απαιτητική πρακτική εκπαίδευση, που περιλαμβάνει σχεδίαση και εκτέλεση αποστολών, αποκορύφωμα των οποίων αποτελούν οι σχηματισμοί Σύνθετων Αεροπορικών Επιχειρήσεων (Composite Air Operation - COMAO).

ΕΟΡΤΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ 2012 110 Π.Μ

ΕΟΡΤΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ 2011

ΕΟΡΤΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ 2011
photo gallery