Παρασκευή, 26 Νοεμβρίου 2010

Εκδήλωση της Αεροπορικής Ακαδημίας Ελλάδος για τα 80 χρόνια της Πολεμικής Αεροπορίας

Στις 24 Νοεμβρίου 2010 η Αεροπορική Ακαδημία Ελλάδος πραγματοποίησε εκδήλωση στο αμφιθέατρο του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών με αφορμή τον εορτασμό της συμπλήρωσης 80 χρόνων της Πολεμικής Αεροπορίας ως ιδιαίτερου Κλάδου των ΕΔ.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας Αντιπτέραρχος (Ι) Βασίλειος Κλόκοζας, ο οποίος απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό.

Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Πρόεδρος της Α.ΑΚ.Ε Αντιπτέραρχος (Ι) ε.α. κ. Νικόλαος Νόκας και ο Υποπτέραρχος (ΕΑ) ε.α. κ. Σωκράτης Σμυρνής ενώ έδωσαν ομιλίες ο Αντιπτέραρχος (Ι) ε.α. κ. Ευαγγέλος Γεωργούσης με θέμα "Το χρονικό σύστασης Υπουργείου Αεροπορίας-ίδρυσης Σχολής Αεροπορίας (Ικάρων) και το σημερινό πρότυπο της αεροπορικής εκπαίδευσης" και ο κ. Ιωάννης Τζαμτζής, Επίκουρος Καθηγητής Παν/μίου Ιωαννίνων με θέμα "Το ανθρώπινο δυναμικό στην εξέλιξη του Αεροπορικού Όπλου - ενθουσιασμοί και ανασταλτικοί παράγοντες".

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης έγινε παρουσίαση του βιβλίου "Η Πορεία προς την Ενιαία Πολεμική Αεροπορία" με υπότιτλο "Παραγωγή Ιπτάμενου Προσωπικού 1912-1946", έκδοση του Μουσείου Ιστορίας ΠΑ από τον Αντισμήναρχο (Ι) ε.α. κ. Χρήστο Φακίνο ενώ την εκδήλωση έκλεισε με ομιλία του ο Υποπτέραρχος (Ι) ε.α. κ. Παναγιώτης-Βαρδής Παπαδάκης.

ΕΟΡΤΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ 2012 110 Π.Μ

ΕΟΡΤΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ 2011

ΕΟΡΤΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ 2011
photo gallery