Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

Μετά τους ιπταμένους και οι μηχανικοί της Πολεμικής Αεροπορίας οδεύουν προς απεργία!

Μετά τους ιπτάμενους και οι μηχανικοί της Αεροπορίας οδεύουν προς απεργία! Αυτό είναι το βασικότερο συμπέρασμα της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης του Επιστημονικου Συλλόγου Μηχανικών Αεροπορίας (ΕΣΜΑ) που έγινε χθες με αντικείμενο το νέο νομοσχέδιο "Περί ιεραρχιας και προαγωγών" όπου θεωρούν ότι για μία ακόμα φορά η πολιτική ηγεσία του υπουργείου "κρέμασε" του αξιωματικούς που προέρχονται από την ΣΜΑ σε σχέση με του ιπτέμενους ομοιόβαθμους συναδέλφους τους. Οι Μηχανικοί έχουν ως πάγιο αίτημα να τηρείται η αρχαιότητα ανάλογα με την χρονιά αποφοίτησης, άσχετα με το αν είναι μηχανικοί ή ιπτάμενοι, όπως ισχύει και στο Ναυτικό.

Η προσέλευση ήταν εντυπωσιακή με συνολικά 450 και πλέον αξιωματικούς παρόντες. Για πρωτη φορά στην 30ετη ιστορία του ΕΣΜΑ εμφανίστηκαν και δήλωσαν παρόντες τόσοι πολλοί εν ενεργεία αξιωματικοί. Συμφωνα με εξακριβωμένες πληροφορίες οι εν ενεργεια αξιωματικοι ειναι απογοητευμένοι απο τον νέο νόμο και για αυτον τον λόγο ετοιμάζουν δυναμικές ενέργειες. Μην αποκλείουμε ακόμα και απεργία των μηχανικών της Πολεμικής Αεροπορίας!

Στην Συνέλευση έλαβαν το λόγο πολλοί αξιωματικοί όπου εξεφρασαν την αγανάκτησή τους για την συνεχιζόμενη εδω και 60 χρόνια αδικία που συμβαίνει με κάποιους απο τους πλέον καταξιωμένους επιστήμονες στην ελληνικη κοινωνια. Η βάση εισαγωγης στην ΣΜΑ ειναι πάντοτε μεσα στις 3 πλέον υψηλές στις πανελλαδικές εισαγωγικές εξετάσεις και η πλειοψηφία των αποφοίτων διαθέτει και δεύτερο πανεπιστημιακό τίτλο. Παρ’ ολα στην Πολεμική Αεροπορία αντιμετωπίζονται ως "αξιωματικοί β' κατηγορίας".

Την ερχόμενη Τρίτη οργανώνουν νέα συγκέντρωση στο Πολεμικό Μουσείο.

ΕΟΡΤΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ 2012 110 Π.Μ

ΕΟΡΤΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ 2011

ΕΟΡΤΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ 2011
photo gallery