Τρίτη, 9 Νοεμβρίου 2010

Οκτώ τουρκικά μαχητικά εναντίον τεσσάρων ελληνικών σε αερομαχία πάνω από το Φαρμακονήσι...

Κρεσέντο τουρκικής επιιθετικότητας και σήμερα στο Αιγαίο με οκτώ τουρκικά μαχητικά σε πακέτο COMAO να πετούν κοντά ή επάνω από το Φαρμακονήσι, καταδιωκόμενα από ελληνικά μαχητικά. Στις 10.19 το πρωί το "πακέτο" αποτελούμενο από τέσσερα F-16 και τέσσερα F-4 Terminator μπήκαν στο Αιγαίο από τον γνωστό διάδρομο που χρησιμοποιούν τα τουρκικά μαχητικά νότια της Χίου. Σην περιοχή είχαν σπεύσει ήδη τέσσερα ελληνικά μαχητικά, δύο F-16 και δύο Mirage 2000 από την Σκύρο.

Τα F-16 ανέλαβαν την "απασχόληση των ελληνικών μαχητικών και τα F-4 κατευθήνθηκαν νότια προς Φαρμακονήσι και Αγαθονήσι. Κάποια στιγμή υπήρξε η υπόνοια ότι κατευθυνόντουσαν προς Λειψούς, αλλά τελικά στις 10.30 τα μαχητικά κρούσης, δηλαδή τα 4 F-4 Terminator πέρασαν επάνω από το Φαρμακονήσι σε ύψη 10 και 12.000 πόδών σε δύο διαδοχικά ζεύγη (2+2). Στην περιοχή είχαν φτάσει και τα ελληνικά μαχητικά τα οποία τα καταδίωξαν μέχρι τον τουρκικό FIR.

Είναι η τέταρτη μείζονα πρόκληση σε τέσσερις ημέρες από την τουρκική Αεροπορία. Σημειώνεται ότι τα αεροσκάφη θα έχουν καμία σχέση με την άσκηση που διεξάγουν οι Τούρκοι.

ΕΟΡΤΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ 2012 110 Π.Μ

ΕΟΡΤΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ 2011

ΕΟΡΤΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ 2011
photo gallery