Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

"Ανεπίτρεπτη συκοφαντία για τον πτέραρχο Χ.Σταυρακάκη".Άρθρο με αφορμή ένα σχόλιο



Σε συνέχεια άρθρου του υπογράφοντος υπό τον  τίτλο «Πριν από τα 4+2 υποβρύχια, είχαμε τις 4 φρεγάτες», το οποίο αναρτήθηκε εις το φιλόξενο ιστότοπο «On-alert»-Πάρι σε ευχαριστώ πολύ-, δημοσιεύθηκε παρέμβαση με την υπογραφή 330Μ, η οποία στρέφεται κατά του Πτεράρχου Χαραλάμπους Σταυρακάκη, με αφορμή όσα έγραφα γιά το πρόσωπό του, όπως και γιά τους Ναύαρχο Λεωνίδα Βασιλικόπουλο και Πτέραρχο Νίκο Στάπα.




Ευθύς εξ αρχής, επιθυμώ να τονίσω ότι δεν έχω να προσθέσω ή να αφαιρέσω ούτε ένα «ιώτα» από όσα εξέθεσα, τα οποία γνωρίζω καλώς και αποτελούν προσωπική μου μαρτυρία. Με λυπεί, όμως, και με ενοχλεί τα μέγιστα η επίθεση-μετά θάνατον- η οποία επιχειρείται κατά του άξιου Πτεράρχου Σταυρακάκη, ο οποίος υπήρξε πάντοτε πιστός εις τον όρκο του, ακέραιη προσωπικότητα, ευπατρίδης, στέλεχος της ΠΑ διακριθέν γιά το έργο του όπου υπηρέτησε, όπως και εις την ΕΥΠ ή εις τις εθνικές διαπραγματεύσεις με Τούρκους και Αμερικανούς γιά το Μνημόνιο Παπούλια-Γιλμάζ και τις Βάσεις των ΗΠΑ εις την Ελλάδα αντιστοίχως.

Πέραν των προηγουμένων, ήταν αυτός ο οποίος, μαζύ με το συμμαθητή του της ΣΙ αντιπτέραρχο Αθαν. Τζογάνη της 34ης Σειράς ΣΙ, προσέφυγον κατά της επαναφοράς αποστράτων εις την ηγεσίαν της ΠΑ από την  κυβέρνηση της ΝΔ, παραιτηθέντες και οι δύο άμα τη αναλήψει των καθηκόντων τους. Η προσφυγή των εδικαιώθη και η αρχηγία Σταθιά από το Μάιο 1990 έως το Δεκέμβριο του ιδίου έτους, οπότε η κυβέρνηση κατέθεσε σχετική τροπολογίαν εις ν/σ προς ρύθμισιν του νομικού κενού. Δια την θεραπείαν του προηγουμένου νομικού κενού- δεν αρκούσε απλή ΠΥΣ-, επαύθη ουσιαστικώς ο αρχηγός ΓΕΑ που είχε επιλέξει η ΝΔ και ο Πτέραρχος Σταυρακάκης εχρήσθη τύποις Αρχηγός. Διερωτώμαι μήπως ο 330Μ είναι το ίδιο άτομο, με  αποστρατευθέντα Υποπτέραρχο που έκτοτε δεν έπαυσε να τον ελέγχει διά τον εν λόγω διορισμόν, αφού δεν τον απέρριψε, συνεπώς ήτο «δεξιός».

Η κηδεία του Πτεράρχου Χαραλάμπους Σταυρακάκη, εις την γενέτειρά του, το Χαράκι του Ηρακλείου, τον Φεβρουάριο του 2007, προσέλαβε πάνδημο χαρακτήρα, υπό την έννοια των πολλών που ήλθαν να τον τιμήσουν, εκπροσώπων της Πολιτείας και της ΠΑ, με αρχή από τον τότε Αρχηγό ΓΕΑ, βουλευτών των νομού και όλων των συγχωριανών του. Η κηδεία του έγινε προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ. Ειρηναίου, ο οποίος μίλησε με θερμά λόγια διά τον εκλιπόντα.Τον τίμησαν γιατί ο Μπάμπης μόνον αντιπάθειες δεν είχε, αλλά συμπάθειες και υψηλή εκτίμηση εντός και εκτός Ελλάδος.


Εις πείσμα όλων αυτών, ο 330Μ έρχεται να μας πληροφορήσει ότι ο Πτέραρχος Σταυρακάκης «εξαφάνισε και ισχυρά ντοκουμέντα του Γ΄Κλάδου ΓΕΑ, που επιβεβαίωναν με απόλυτη πειστικότητα την αθωότητα του Νίκου Στάπα», Αρχηγού ΓΕΑ ώς τον Ιούνιο του 1989, ο οποίος εγνώρισε τη δικαστική περιπέτεια-για να αθωωθεί πανηγυρικώς-εν σχέσει με την αγορά των 40+40 αεροσκαφών τρίτης γενιάς της ΠΑ, των τύπων «F-16» και «Μ-2000».Επί το απλούστερον, δηλαδή, ο Υπαρχηγός ΓΕΑ εξαφάνισε υπηρεσιακά έγγραφα, προκειμένου να ενοχοποιήσει τον Αρχηγό του! Συνεπώς του καταλογίζει ποινικώς κολαστέαν πράξιν, διά την οποίαν έπρεπε να του ασκηθεί δίωξις... Αυτήν τη χαρά είναι αδύνατον να τη γευθεί.


Επειδή τα ώς άνω δεν αντέχουν εις τον κοινό νουν, ευλόγως η σκέψις οδηγείται σε  συκοφαντικά κίνητρα προς το πρόσωπον απόντος από τη ζωή, συνεπώς μη δυνάμενα να αποτελέσουν πεδίο ενεργειών μέσω της Δικαιοσύνης, πολλώ μάλλον που ο «καταγγέλλων» κρύβεται ώς 330Μ και δεν βγαίνει με θάρρος και αυτοπεποίθηση να υποστηρίξει όσα «γνωρίζει». Ας γνωρίζει όμως ότι η προσβολή μνήμης τεθνεώτος αποτελεί όχι μόνον ποινικό αδίκημα, αλλά και ασύγνωστον ύβριν, υπό την αρχαιοελληνικήν έννοια του όρου.


Ο Πτέραρχος Χαράλαμπος Σταυρακάκης θα παραμένει πάντοτε μία μοναδική προσωπικότητα, ένας ενάρετος πολίτης. Καμία συκοφαντία δεν θα αμαυρώσει την μνήμη του. Παραδίδω τον 330Μ εις την περιφρόνησιν, που, μόνον, του πρέπει.
Προσδοκώ, ότι θα υπάρξουν επώνυμοι απόστρατοι της ΠΑ, οι οποίοι θα υπερασπισθεί την τιμήν και την μνήμην του συναδέλφου τους Χαραλάμπους Σταυρακάκη, από τη συκαφαντική αυτή επίθεση.

Πηγή: onalert.gr

ΕΟΡΤΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ 2012 110 Π.Μ

ΕΟΡΤΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ 2011

ΕΟΡΤΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ 2011
photo gallery