Τρίτη 10 Απριλίου 2012

Ελληνική συμμετοχή σε επίθεση κατά του Ιράν; - Εντυπωσιακή άσκηση στο Κόλπο
















Κλιμακώνεται η ένταση στον Κόλπο με την πραγματοποίηση αμερικανο-αραβικών αεροναυτικών ασκήσεων στην περιοχή με την συμμετοχή 100 αεροσκαφών από τα δύο αμερικανικά αεροπλανοφόρα USS Enterprise και USS Abraham Lincoln και 100 αεροσκαφών από τις αεροπορικές δυνάμεις του Κουβέιτ, του Μπαχρέιν της Σαουδικής Αραβίας και των ΗΑΕ.



Ταυτόχρονα εγείρονται πολλά ερωτήματα για το ρόλο των ελληνικών F-16 που συμμετείχαν στην πρόσφατη άσκηση Noble Dina για το αν πρόκειται να εμπλακούν σε πιθανή προσβολή του Ιράν! Και αυτό γιατί η νυν άσκηση είναι συνέχεια της Noble Dina!

Πρόκειται για την μεγαλύτερη αεροναυτική άσκηση που έχει πραγματοποιηθεί στην περιοχή και το σενάριο της περιλαμβάνει προσβολή στόχων στο έδαφος του Ιράν και αποτροπή επιθέσεων της ιρανικής Αεροπορίας στο έδαφος της Σαουδικής Αραβίας, όπως επίσης και κατάρριψη ιρανικών βαλλιστικών πυραύλων που θα κατευθύνονταν στο έδαφος της Σαουδικής Αραβίας ή των εμιράτων του Κόλπου. τους

Το αρχηγείο της εν λόγω άσκησης βρίσκεται στο Μπαχρέιν στην αεροπορική βάση Shaikh Isa στέλνοντας σαφέστατο μήνυμα για την σταθερότητα του κράτους το οποίο στο πρόσφατο παρελθόν δοκιμάστηκε από ταραχές οι οποίες σε ένα βαθμό είχαν υποστηριχτεί από το Ιράν.

Η άσκηση ξεκίνησε στις 8 Απριλίου και θα διαρκέσει μέχρι τις 15 Απριλίου. Η άσκηση αυτή αποτελεί την συνέχεια της άσκησης Noble Dina 12 η οποία πραγματοποιήθηκε στο Αιγαίο και στην Α.Μεσόγειο μέχρι τις 6 Απριλίου.

Στην συγκεκριμένη άσκηση που συμμετείχε και η Ελλάδα με αεροναυτικές δυνάμεις φαίνεται ότι το σενάριό της είχε και σενάριο που αφορούσε το Ιράν και το ερώτημα είναι τι είδους συμμετοχή είχαν οι ελληνικές αεροναυτικές δυνάμεις και ειδικότερα τα F-16 Block 52+ που συμμετείχαν σε αυτή από την 115 Π.Μ..


Υπάρχει ενδεχόμενο ελληνικής εμπλοκής σε επίθεση κατά του Ιράν, όπως συνέβη πέρσι με την επίθεση στη Λιβύη, όταν η απόφαση ελληνικής συμμετοχής στους βομβαρδισμούς ανατράπηκε την τελευταία στιγμή.

ΕΟΡΤΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ 2012 110 Π.Μ

ΕΟΡΤΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ 2011

ΕΟΡΤΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ 2011
photo gallery