Κυριακή 1 Απριλίου 2012

Ολοκληρώθηκαν οι παραδόσεις των C-27J Spartan της Πολεμικής Αεροπορίας


Ολοκληρώθηκαν οι παραδόσεις των μεταγωγικών αεροσκαφών τύπου C-27J Spartan της Πολεμικής Αεροπορίας. Το πρόγραμμα παραδόσεων έχει ολοκληρωθεί με 8 μονάδες και όχι όπως είχε συμφωνηθεί αρχικά για 12 μονάδες. Τον Ιανουάριο του 2003 η ελληνική κυβέρνηση παρήγγειλε συνολικά 12 C-27J, αξίας περίπου 272 εκατομμυρίων ευρώ. Μέχρι σήμερα έχουν παραληφθεί 8 αεροσκάφη και έχουν εκτελεσθεί πληρωμές ύψους 199 εκατομμυρίων ευρώ.



Η διαθεσιμότητα του στόλου των μεταγωγικών C-27J Spartan, δεν κατάφερε να ξεπεράσει ποτέ το 25%, δηλαδή δύο συνολικά αεροσκάφη, σύμφωνα πάντα με δηλώσεις του Αρχηγού της Πολεμικής Αεροπορίας -  Αντιπτέραρχος (Ι) Αντώνιος Τσαντηράκης. Ο στόχος είναι η αύξηση της διαθεσιμότητας του στόλου έως και 80% και είναι να επιτευχθεί για την περίπτωση που λήξουν με επιτυχία οι διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με την ιταλική εταιρία.

Στόχος των διαπραγματεύεων είναι τα περίπου 74 εκατομμύρια που είναι να πληρωθούν για τα υπόλοιπα τέσσερα αεροσκάφη, τα οποία δεν παραλαμβάνονται, να διοχετευτούν σε μια σύμβαση υλικοτεχνικής υποστήριξης (FOS) για τον υφιστάμενο στόλο των μεταγωγικών του τύπου, ανέφερε ο Αρχηγός της ΠΑ κατά την τελευταία ενημέρωση της Διαρκής Επιτροπής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσων της Ελληνικής Βουλής.

Τα C-27J κατά το 2011 πέταξαν συνολικά 1006 ώρες σε 406 αποστολές αεροδιακομιδών, καταλαμβάνοντας έτσι ένα κυρίαρχο ρόλο στον συγκεκριμένο τομέα.

ΕΟΡΤΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ 2012 110 Π.Μ

ΕΟΡΤΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ 2011

ΕΟΡΤΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ 2011
photo gallery