Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2012

Στα Βούναινα τίμησαν τον Ανθυποσμηναγό Νικόλαο Μερτζανίδη


Τον ήρωα ανθυποσμηναγό Νικόλαο Μερτζανίδη που έπεσε σε ώρα καθήκοντος τον Δεκέμβριο του 1977 στην Νέα Αγχίαλο τίμησαν το Σάββατο το πρωί στα Βούναινα η Πολιτεία, η πολεμική αεροπορία, η οικογένεια του και πλήθος κόσμου.


Από νωρίς το πρωί πλήθος κόσμου άρχισε να συρρέει στην πλατεία ενώ αντιπροσωπεία από βετεράνους μαραθωνοδρόμους αθλητές έλαβαν την εκκίνηση από το ιερό προσκύνημα του Αγίου Νικολάου για να τερματίσουν λίγο πριν την έναρξη της τελετής στην πλατεία των Βουναίνων, μπροστά στην προτομή του ήρωα αεροπόρου. Στη γεμάτη πλατεία από τους ένστολους και πολίτες συναδέλφους του, τους απαρηγόρητους συγγενείς του και τους συγκινημένους συγχωριανούς και φίλους έγιναν τα αποκαλυπτήρια της προτομής που φιλοτέχνησε ο γνωστός γλύπτης Ιωάννης Μπάρδης.

 Από το Σάββατο 14 Νοεμβρίου η αγέρωχη μορφή του ανθυποσμηναγού Νικόλαου Μερτζανίδη κοσμεί την πλατεία των Βουναίνων για να θυμίζει στους Έλληνες ότι οι ήρωες δεν είναι μόνο αυτοί που πέφτουν στα πεδία των μαχών αλλά και αυτοί που θυσιάζονται για το αξιόμαχο των ενόπλων δυνάμεων σε καιρό ειρήνης.
Σε επικοινωνία που είχε με τα ΜΜΕ η οικογένεια του πεσόντος σε ώρα καθήκοντος ανθυποσμηναγού Νικόλαου Μερτζανίδη εκφράζει ευχαριστίες στους εκπροσώπους του Μητροπολίτη Λαρίσης, στους εκπροσώπους του Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων, τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ κ. Γιάγκο Ιωάννη, στον αρχηγό ΓΕΑ κ. Κλόκοζα Βασίλειο ο οποίος παρέστη στις εκδηλώσεις, στον Αρχηγό ΑΤΑ κ. Ιωάννη Πατσαντάρα ο οποίος επίσης παρέστη στις εκδηλώσεις και με το επιτελείο των συνεργατών του είχε την ευθύνη της διοργάνωσης και της δεξίωσης που ακολούθησε και που χαρακτηρίστηκε από την απλότητα, τη σεμνότητα αλλά και τη λαμπρή επιτυχία, τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων τον οποίο εκπροσώπησε ο Βουναινιώτης βουλευτής και συγγενής της οικογένειας του πεσόντος Μάξιμος Χαρακόπουλος, όλη την οικογένεια της Πολεμικής Αεροπορίας και ειδικά τους συμμαθητές του που ήταν όλοι εκεί, τον Πανελλήνιο Σύλλογο γονέων και συγγενών των πεσόντων σε ώρα καθήκοντος αεροπόρων, τον οποίο εκπροσώπησε η πρόεδρος του συλλόγου κ. Μιράντα Παπασταύρου, τον δήμαρχο Κρανώνος κ. Καρτσαφλέκη Κων/νο για την ουσιαστική συμμετοχή του Δήμου στη διοργάνωση, τον Πρόεδρο του τοπικού διαμερίσματος κ. Ιωακείμ Μερτζανίδη που με υπέρμετρο ζήλο προσέφερε ότι καλύτερο για τη διοργάνωση, τον δήμαρχο Παλαμά κ. Βασίλειο Καραδήμο, τον Πρόεδρο του Πολιτιστικού Οργανισμού κ. Απόστολο Φιρφιρή για την ενεργό συμμετοχή του με την ομάδα των συνεργατών του στην διοργάνωση της εκδήλωσης, την αντιπροσωπεία Βετεράνων Μαραθωνοδρόμων αθλητών που πήραν μέρος στον δρόμο «ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΙ ΤΙΜΗΣ», το Αστυνομικό Τμήμα Παλαμά για την ενεργό συμμετοχή του και τέλος όλο τον κόσμο που παραβρέθηκε στα αποκαλυπτήρια της προτομής και συμπαραστάθηκε.
Οι ομιλίες των εκπροσώπων της Πολεμικής Αεροπορίας, του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, του συλλόγου γονέων και συγγενών των πεσόντων αεροπόρων και της οικογένειας του ήρωα ανθυποσμηναγού χαρακτηρίστηκαν από έντονη συγκίνηση αλλά και εθνική υπερηφάνεια  και έκλεισαν με μία λέξη που τα λέει όλα … ΑΘΑΝΑΤΟΣ!

Πηγή: http://www.karditsanews.gr

ΕΟΡΤΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ 2012 110 Π.Μ

ΕΟΡΤΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ 2011

ΕΟΡΤΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ 2011
photo gallery