Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

Δεκάδες ισραηλινά μαχητικά, ελικόπτερα και ιπτάμενα τάνκερ στον ΕΕΧ σε πρόβα επίθεσης


Δύο εβδομάδες μετά την αεροπορική επιχείρηση στην Γάζα, η ισραηλινή Αεροπορία ήρθε και πάλι στην Ελλάδα για συνεκπαίδευση με την Πολεμική Αεροπορία.



Μαχητικά αεροσκάφη F-16Ι (μία πηγή αναφέρει ότι (πιθανόν το πακέτο να έχει και F-15 Ra'am) βρίσκονται αυτή την στιγμή στον ελληνικό εναέριο χώρο και συνασκούνται με μαχητικά F-16C της Πολεμικής Αεροπορίας εκτελώντας μια κλασική σποστολή κρούσης στόχων εδάφους, ανάλογη με αυτή που πραγματοποίησαν στο Σουδάν την περασμένο Οκτώβριο και με αυτή που φιλοδοξούν να πραγματοποιήσουν κατά των πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν. Στην άσκηση πιθανότατα συμμετέχουν και ελικόπτερα σε αποστολές CSAR.

Τα ισραηλινά μαχητικά εκτελούν μια αρκετά περίπλοκη άσκηση, με διαδοχικούς εναέριους ανεφοδιασμούς, δεν προσειώνονται δηλαδή, έρχονται κατευθείαν από το Ισραήλ , προσβάλουν στόχους και αποχωρούν εκτελέντας δύο ή τρεις ανεφοδιασμούς στον αέρα.

Η άσκηση θα διαρκέσει δύο ημέρες και θα ολοκληρωθεί αύριο Τρίτη, 04 Δεκεμβρίου 2012, ενώ οι περιοχές που εκτυλίσσεται είναι η Κρήτη (συμμετέχει η 115 ΠΜ) , η Πελοποννήσος, το Κεντρικό και το Νοτίου Αιγαίου.

Πηγή: http://www.defencenet.gr

ΕΟΡΤΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ 2012 110 Π.Μ

ΕΟΡΤΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ 2011

ΕΟΡΤΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ 2011
photo gallery