Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

Eκπαιδευτές για την Αεροπορία του Κατάρ


Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος, κατά την διάρκεια της επίσημης επίσκεψής του στο Κατάρ, επισκέφθηκε τη βάση της Αεροπορίας στην Ντόχα, όπου συναντήθηκε με τον Αρχηγό της  Αεροπορίας του Κατάρ, Ταξίαρχο Mubarak Mohammed Al Kumait Al Khayarin καθώς και με επιτελείς και συζήτησαν θέματα αμυντικής συνεργασίας των δύο χωρών.



Ο κ. Παναγιωτόπουλος, μετά το πέρας της επίσκεψης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η απόφασή μας είναι δεδομένη. Είναι απόφαση και των δύο πλευρών, να προχωρήσουμε σε πολύ πιο στενές σχέσεις συνεργασίας μεταξύ και των τριών κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων, της Ελλάδος και του Κατάρ.

Εδώ, στη βάση της Αεροπορίας του Κατάρ, στην Ντόχα, είχαμε την ευκαιρία να ανταλλάξουμε με την ηγεσία και τους επιτελείς ενδιαφέρουσες απόψεις, για το πώς η συνεργασία μας μπορεί να προχωρήσει ακόμα περισσότερο.

Αποφασίσαμε να στείλουμε εδώ εκπαιδευτές, οι οποίοι θα αναλάβουν να εκπαιδεύσουν ακόμα περισσότερο τους πιλότους των πολεμικών αεροσκαφών του Κατάρ και να δεχτούμε στις δικές μας Στρατιωτικές Ακαδημίες αξιωματικούς και υπαξιωματικούς του Κατάρ, που θέλουν ακριβώς να αναβαθμίσουν την εκπαίδευσή τους στα σύγχρονα πολεμικά αεροσκάφη».

Να σημειώσουμε πως με την τραγική επιδείνωση των αποδοχών των στελεχών της ΠΑ και καθώς είναι σίγουρο πως οι αποδοχές όσων πάνε στο Κατάρ θα αυξηθούν σημαντικά με εκτός έδρας αναμένεται "κοσμοσυρροή" στους εθελοντές εκπαιδευτές για το Κατάρ.

Πηγή: http://www.defencenet.gr

ΕΟΡΤΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ 2012 110 Π.Μ

ΕΟΡΤΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ 2011

ΕΟΡΤΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ 2011
photo gallery