Σάββατο, 19 Ιανουαρίου 2013

Μέχρι το 2016 τα A-7 και βλέπουμε


Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του defencenet.gr αναθεωρείται η απόφαση της άμεσης απόσυρσης εντός του 2013 των μαχητικών κρούσης Α-7E/TA-7C ενώπιον της αμείλικτης πραγματικότητας που συνιστά η χαμηλή διαθεσιμότητα και η έλλειψη μαχητικών κρούσης αλλά και αεροσκαφών προκεχωρημένης εκπαίδευσης σε ότι αφορά τα διθέσια αεροσκάφη,Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι:

Α) Υπάρχει σημαντικό απόθεμα ανταλλακτικών, κάτι που δίνει στην ΠΑ την ευχέρεια να διατηρήσει τα αεροσκάφη σε επιχειρησιακή κατάσταση απρόσκοπτα και χωρίς προβλήματα διαθεσιμότητας.

Β) Το αεροσκάφος μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ένα πλήθος αποστολών από κλειστή υποστήριξη μέχρι και προκεχωρημένη εκπαίδευση και από τι στιγμή που δε θα επιβαρυνθεί ο προϋπολογισμός του ΓΕΑ μπορούν να μείνουν σε υπηρεσία μέχρι τουλάχιστον το 2016.

Τα δύο παραπάνω φαίνεται ότι επιβεβαιώνονται και από το γεγονός της πρόσφατης μετακίνησης της Μοίρας (336 Όλυμπος) στις νέες εγκαταστάσεις στην 116ΠΜ στον Άραξο. Αυτές είναι νέες υπερσύγχρονες κτιριακές εγκαταστάσεις οι οποίες περιλαμβάνουν διοικητήριο, αίθουσες ενημέρωσης απενημέρωσης, αίθουσα σωστικών, καθώς και άριστα εξοπλισμένο αμφιθέατρο για την διεξαγωγή σεμιναρίων και μαζικών ενημερώσεων.

Οι δημιουργία των εγκαταστάσεων είναι απόρροια των αντισταθμιστικών ωφελημάτων με την εταιρεία Lockheed Martin για την αγορά των 30 αεροσκαφών F-16 Adv. τα οποία επίσης βρίσκονται στην 116ΠΜ με την 335Μ.

Να σημειωθεί ότι τα συγκεκριμένα κτίρια για αρκετό χρόνο χρησιμοποιήθηκαν από το βελγικό αεροπορικό απόσπασμα το οποίο βρισκόταν την 116ΠΜ για τις ανάγκες των επιχειρήσεων στη Λιβύη.

Στην απόφαση αυτή της αναβολής της απόσυρσης των Α-7 σημαντικό ρόλο έπαιξε και το γεγονός ότι το αεροσκάφος είναι ένας από τους δύο φορείς του προηγμένου stand-off συστήματος καταστροφής διαδρόμων αεροδρομίων AFDS

Εάν τα αεροσκάφη αποσύρονταν θα έπρεπε να υπάρξει επιπλέον διαδικασία υψηλού κόστους πιστοποίησης του συστήματος στα f-16 Adv. του Αράξου. Υπάρχουν βέβαια και τα F-4E AUP της 338Μ που μεταφέρουν επίσης το σύστημα αλλά η διαθεσιμότητά τους είναι κάτι το πολύ σχετικό…

Πηγή: http://www.defencenet.gr

ΕΟΡΤΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ 2012 110 Π.Μ

ΕΟΡΤΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ 2011

ΕΟΡΤΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ 2011
photo gallery