Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2013

Εναέρια μέσα της Π.Α με χρέωση.


Το κοινωνικό έργο των Ενόπλων Δυνάμεων συνεχίζεται, αλλά πλέον όσοι χρησιμοποιούν τα μέσα των Ενόπλων Δυνάμεων αυτό παύει να είναι δωρεάν από την στιγμή που είναι ασφαλισμένοι.


Έτσι συνέβη και με μία αερογέφυρα ζωής που έστησε η Πολεμική Αεροπορία με ένα από τα πρώην VIP αεροσκάφη EMB-145 Embraer από το αεροδρόμιο της Λάρνακας μέχρι το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, όπου μετέφερε μόσχευμα για μεταμόσχευση ήπατος.

Το αίτημα υποβλήθηκε από τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων και ο υπουργός Εθνικής άμυνας Π.Παναγιωτόπουλος έδωσε την σχετική έγκριση άμεσα

Ο μεταμόσχευση ήταν επιτυχημένη και συνεχίστηκε η μακρά παράδοση της Αεροπορίας να σώζει ζωές εν ειρήνη. Tο ιδιαίτερο σε αυτή την πρώτη πτήση ήταν ότι τα έξοδα της αερομεταφοράς καλύφθηκαν στο σύνολό τους από το ασφαλιστικό ταμείο του ασθενούς και δεν επιβαρύνθηκαν οι Ένοπλες Δυνάμεις, όπως γινόταν στο πολύ πρόσφατο παρελθόν.

Αυτό θα αφορά και τις έκτακτες διακομιδές στο Αιγαίο, εφ΄'όσον οι ασθενείς είναι ασφαλισμένοι. Αν όχι, θα ισχύσει το προηγούμενο καθεστώς, δηλαδή θα γίνεται η μεταφορά με έξοδα των ΕΔ.

Πηγή: http://www.defencenet.gr

ΕΟΡΤΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ 2012 110 Π.Μ

ΕΟΡΤΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ 2011

ΕΟΡΤΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ 2011
photo gallery