Δευτέρα, 28 Μαρτίου 2011

«Βρέχει» οστά ηρώων της Κύπρου στην Ελλάδα


Μια απίστευτη ιλαροτραγωδία με τα οστά του ήρωα επισμηναγού Βασίλη Παναγόπουλου που έπεσε με το αεροπλάνο του (F-86) και σκοτώθηκε στην Κύπρο, κατά την τουρκική εισβολή.

Το οστά του επισμηναγού βρέθηκαν πριν τρία χρόνια στην Κύπρο και στάλθηκαν σε δύο άσχετες με αυτόν οικογένειες της Καρδίτσας και του Πύργου (που επίσης είχαν θύματα στην Κύπρο), για να τα θάψουν. Οι άνθρωποι νόμιζαν ότι θάβουν τα οστά των δικών τους παιδιών, ενώ η οικογένεια Παναγόπουλου ζητάει τώρα τα οστά του δικού της Βασίλη, αλλά δεν τους τα δίνουν οι οικογένειες που τα παρέλαβαν σαν δικά τους από την Κύπρο.

Μύλος δηλαδή με τα λείψανα ενός Έλληνα ήρωα. Όπως λέει ο αδερφός του ήρωα επισμηναγού, ο Παναγόπουλος ήταν κυβερνήτης του «Νίκη 4», του αεροπλάνου που χάθηκε στην τουρκική εισβολή. Το 2005 ήρθε κλιμάκιο από την Κύπρο και πήρε δείγμα DNA από την οικογένειά του που ζει στο Αγρίνιο. Δύο χρόνια μετά τους ειδοποίησαν ότι βρήκαν τα λείψανα του νεκρού πιλότου και θα τους τα έστελναν για ταφή μετά από ταυτοποίηση που έγινε με το DNA της οικογένειάς του.

Ο καιρός περνούσε τα οστά δεν ερχόντουσαν και η οικογένεια Παναγόπουλου άρχισε τις έρευνες. Και ανακαλύπτει ότι τα μισά έχουν πάει στην Καρδίτσα και τα άλλα μισά στο χωριό Χάβαρι Αμαλιάδος της Ηλείας. Από την Κύπρο είχαν μπερδέψει ονόματα και διευθύνσεις και είχαν στείλει αλλού τα οστά του Παναγόπουλου.


Και η τρελή αυτή υπόθεση κλείνει με την αίτηση της οικογένειας Παναγόπουλου προς την οικογένεια Αναστασόπουλου που είχε παραλάβει τα μισά οστά από την Κύπρο του ήρωα πιλότου, να της δώσουν τα λείψανα για να τα θάψουν και την άρνηση της οικογένειας Αναστασόπουλου να δώσει στην οικογένεια Παναγόπουλου τα οστά του πιλότου.

Η οικογένεια Αναστασόπουλου έχει χάσει το παιδί της που ήταν φαντάρος στην Κύπρο τότε και το χειρότερο είναι ότι η οικογένεια Παναγόπουλου αυτή την στιγμή εκλιπαρεί μια άλλη οικογένεια στον Πύργο να της δώσεις έστω κι ένα χέρι για να το θάψει στο Αγρίνιο.

ΕΟΡΤΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ 2012 110 Π.Μ

ΕΟΡΤΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ 2011

ΕΟΡΤΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ 2011
photo gallery