Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

«Παρούσα» δηλώνει η Lockheed Martin σε περίπτωση ιδιωτικοποίησης της ΕΑΒ

Άμεσο ενδιαφέρον για την ιδιωτικοποίηση της ΕΑΒ θα επιδείξει η Lockheed Martin σε περίπτωση που η κυβέρνηση αποφασίσει να προχωρήσει σε αυτή την κίνηση. Όπως δήλωσε σήμερα ο αντιπρόεδρος της αμερικανικής εταιρείας Ντένις Πλέσσας «μας ενδιαφέρει και πολύ μάλιστα το μελλοντικό ιδιοκτησιακό καθεστώς και η διαμόρφωση του μελλοντικού διοικητικού σχήματος της εταιρείας εαν αποφασιστεί η αποκρατικοποίησή της. Είμαστε συνεταίροι με την ΕΑΒ τόσο στην κατασκευή των F-16 των C-130 αλλά και των P-3 διεθνώς και δεν θα μείνουμε αδιάφοροι σε μια τέτοια εξέλιξη».

Η ανωτέρω δήλωση έγινε κατά τη διάρκεια της παρουσίασης της νέας συνεργασίας της Lockheed Martin με την ΕΑΒ σε ότι αφορά την κατασκευή τμημάτων του C-130J από την ελληνική εταιρεία.

Η αντιπρόεδρος για το Πρόγραμμα του C-130J «Ηρακλής» της Lockheed Martin Lorraine Martin, επισκέφθηκε σήμερα τις εγκαταστάσεις της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας (ΕΑΒ) στη Τανάγρα, για να γιορτάσει τη συμπλήρωση 18 μηνών του Προγράμματος Συμπαραγωγής δομικών τμημάτων της ατράκτου του μεταγωγικού αεροσκάφους C-130J «Ηρακλής», και να συζητήσει θέματα που αφορούν στην αύξηση του ρυθμού παραγωγής του προγράμματος.

«Είμαστε σίγουροι ότι η ΕΑΒ μπορεί να εκπληρώσει τις απαιτήσεις του προγράμματος C-130J, ως ο μεγαλύτερος στρατηγικός προμηθευτής των βασικών δομικών τμημάτων του αεροσκάφους. Εντυπωσιάστηκα απο τις εγκαταστάσεις και τις δυνατότητές της ΕΑΒ, το ταλέντο και τη δέσμευση που δείχνει το διοικητικό αλλά και εργατικό προσωπικό», δήλωσε η L.Martin μετά την επίσκεψή της στην ΕΑΒ.

Την L.Martin συνόδευσε στην επίσκεψή της στην ΕΑΒ ο Ντένης Πλέσσας, αντιπρόεδρος Επιχειρηματικών Πρωτοβουλιών για την Ευρώπη, Μέση Ανατολή & Αφρική της Lockheed Martin Aeronautics, και ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις απο το διοικητικό προσωπικό της ΕΑΒ. Οι συζητήσεις επικεντρώθηκαν στο πρόγραμμα συμπαραγωγής του μεταγωγικού αεροσκάφους C-130J «Ηρακλής» και τον σχετικό ρυθμό παραγωγής που ανταποκρίνεται στη παγκόσμια ζήτηση, αλλά και για το πρόγραμμα συμπαραγωγής του μαχητικού αεροσκάφους F-16.

«Η Lockheed Martin και η ΕΑΒ διατηρούν μια ισχυρή στρατηγική συνεργασία στους τομείς της συμπαραγωγής, συντήρησης, επισκευής καθώς και τις εργασίες αναβάθμισης για περισσότερα από 30 χρόνια. Είμαστε περήφανοι για αυτήν την πολύπλευρη συνεργασία και αισιόδοξοι ότι οι δύο εταιρείες θα επεκτείνουν τη συνεργασία τους σε πολλούς ακόμα τομείς στο μέλλον», δήλωσε ο N.Πλέσσας.

ΕΟΡΤΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ 2012 110 Π.Μ

ΕΟΡΤΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ 2011

ΕΟΡΤΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ 2011
photo gallery