Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

34 παραβιάσεις & παραβάσεις στο αιγαίο

Μεγάλης έκτασης αεροναυτικές επιχειρήσεις στο Αιγαίο διεξήγαγε για δεύτερη συνεχή ημέρα η τουρκική Αεροπορία και το Ναυτικό, πραγματοποιώντας ταυτόχρονα επίδειξη δύναμης και όλα αυτά στο πλαίσιο της άσκησης «Deniz Gordu».

Τα τουρκικά αεροσκάφη και ελικόπτερα αλώνισαν ουσιαστικά σε όλο το μήκος και πλάτος του Αιγαίου, βόρειο, κεντρικό και νότιο εκτελώντας πλήθος αποστολών και με την ΠΑ –με ουσιαστικά «δεμένα τα χέρια»- να παρακολουθεί την τουρκική αυθαιρεσία από τα...3 μίλια απόσταση.

Πιο συγκεκριμένα τουλάχιστον 11 εναέρια μέσα των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, 2 αεροσκάφη CN-235 και 9 ελικόπτερα διαφόρων τύπων πραγματοποίησαν 15 παραβάσεις του FIR Αθηνών και 29 παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου (ΕΕΧ).

Η πρώτη αεροναυτική άσκηση DENIZ GORDU ("Θαλασσόλυκος") ξεκίνησε χθες. Η δεύτερη άσκηση έχει ξεκινήσει από τις 9 Μαΐου και είναι η άσκηση με την επωνυμία EFES 2011. Κορύφωση των τουρκικών δραστηριοτήτων στη συγκεκριμένη εκπαιδευτική δραστηριότητα θα αποτελέσει η αποβατική ενέργεια που θα διενεργηθεί στα τουρκικά παράλια, μεταξύ Σάμου και Χίου.

ΕΟΡΤΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ 2012 110 Π.Μ

ΕΟΡΤΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ 2011

ΕΟΡΤΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ 2011
photo gallery