Σάββατο 9 Ιουλίου 2011

Στο 81% η διαθεσιμότητα των πυροσβεστικών αεροσκαφών.


Οι φωτιές σ΄ όλη τη χώρα φουντώνουν και τα πυροσβεστικά αεροσκάφη παίζουν πάλι πρωταγωνιστικό ρόλο. Το θέμα της διαθεσιμότητάς τους είναι και πάλι επίκαιρο. Άλλοι το αναδεικνύουν από πραγματικό ενδιαφέρον κι άλλοι συνειδητά ή ασυνείδητα για να ανοίξει και πάλι ζήτημα αγοράς νέων αεροσκαφών.

Σύφωνα με όσα υποστηρίζει σε απάντησή του στη Βουλή ο ΥΕΘΑ, “η διαθεσιμότητα των πυροσβεστικών Α/Φ τύπου CANADAIR της Π.Α. ανέρχεται στην παρούσα φάση σε ποσοστό ογδόντα ένα τοις εκατό (81%) της δυνάμεως αυτών, με προοπτική περαιτέρω αύξησής της εντός των προσεχών ημερών, δεδομένου ότι αριθμός Α/Φ βρίσκεται στο τελικό στάδιο ολοκλήρωσης των εργασιών ετήσιας συντήρησης.

Το σύνολο των πυροσβεστικών Α/Φ που βρίσκεται σε κατάσταση «Εν Ενεργεία» τελεί σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα, σύμφωνα με τα ισχύοντα σχέδια. Στην παρούσα φάση βρίσκονται σε κατάσταση πλήρους επιχειρησιακής ετοιμότητας δεκαεπτά (17) πυροσβεστικά Α/Φ.
Το έργο της ετήσιας συντήρησης των πυροσβεστικών Α/Φ εκτελείται είτε από την Π.Α., είτε ανατίθεται στην ΕΑΒ ΑΕ, σύμφωνα με τους όρους και τις διατάξεις της ισχύουσας Βασικής Συμφωνίας μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της ΕΑΒ ΑΕ (ΒΑΣ)”.

Το 81% δεν είναι άσχημο ποσοστό,αλλά σίγουρα μπορεί να γίνει και καλύτερο.

ΕΟΡΤΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ 2012 110 Π.Μ

ΕΟΡΤΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ 2011

ΕΟΡΤΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ 2011
photo gallery