Σάββατο 23 Ιουλίου 2011

F/A-18: Πρόταση 5 δισ. δολαρίων με ελληνικό ενδιαφέρον






Στο πλαίσιο της προώθησης του F/A-18 Super Hornet στη Βραζιλία, η Boeing διοργάνωσε ανοιχτή συζήτηση για να παρουσιάσει στις τοπικές εταιρείες το περιεχόμενο της πρότασης βιομηχανικής συνεργασίας στους τοπικούς φορείς που προβλέπει το 80% του αεροσκάφους 4++ γενιάς να κατασκευαστεί εγχωρίως και να αποκτηθεί ένα αεροσκάφος ισιδύναμο ή και ανώτερο από το Su-30 της Βενεζουέλας! Η συνολική πρόταση έχει αξία μεγαλύτερη από 5 δισ. δολάρια.

Περισσότεροι από 100 εκπρόσωποι εταιρειών, πανεπιστημίων, βιομηχανικών ενώσεων και κυβερνητικοί αξιωματούχοι. Όπως δήλωσε ο γραμματέας Οικονομικής Ανάπτυξης και Επιστήμης και Τεχνολογίας, του Τεχνολογικού Πάρκου Sao Jose dos Campos, η «Βιομηχανική Ημέρα της Boeing» υποστηρίζει τις προσπάθειές τους για εναγκαλισμό της τεχνολογικής καινοτομίας, αναζωογόνησης της τοπικής και της περιφερειακής οικονομίας, βελτίωσης της ανταγωνιστικότητας και δημιουργίας θέσεων εργασίας.

Στην παραπάνω εικόνα να συμπληρώσουμε την ενεργό υποστήριξη της εταιρίας από τον πρόεδρο της χώρας Μπάρακ Ομπάμα και την ασφυκτική, πίεση που έχει ασκήσεις στη νέα πρόεδρο της Βραζιλίας, Ντίλμα Ρούσεβ.

Η πρόταση της Boeing για την Βραζιλία είναι μακράν η καλύτερη από τις προτάσεις του ανταγωνισμού, τόσο γιατί το αεροσκάφος υπερέχει οικονομικά/τενολογικά τόσο έναντι του μονοκινητήριου Gripen και του πανάκριβου Rafale (μέχρι και 100% ακριβότερο είναι το γαλλικό αεροσκάφος), αλλά εξασφαλίζει καλύτερες σχέσεις με τις ΗΠΑ, κάτι που όμως στην Βραζιλία δεν ... εκτιμούν ιδιαίτερα αφού χωρίς να επικρατεί η "επαναστατική διάθεση της Βενεζουέλας) οι τάσεις απεξάρτησης από τις ΗΠΑ είναι πολύ ισχυρές.

Το μαχητικό στη νεότερη stealth έκδοση F/A-18ΙR θα είναι υποψήφιο και στην ελληνική αξιολόγηση Νέου Μαχητικού Αεροσκάφους, όποτε και αν αρχίσει.

ΕΟΡΤΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ 2012 110 Π.Μ

ΕΟΡΤΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ 2011

ΕΟΡΤΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ 2011
photo gallery