Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

Ερώτηση από τη ΝΔ προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας για τα μεταφορικά αεροσκάφη C-27J


Ερώτηση προς τον υπουργό ΄Εθνικής Άμυνας Πάνο Μπεγλίτη κατέθεσαν οι βουλευτές της ΝΔ Μαργαρίτης Τζίμας,βουλευτής Δράμας και Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος,βουλευτής Έβρου. Η ερώτηση αφορά την καθυστέρηση υλοποίησης σύμβασης για τα αεροσκάφη C-27J. Ακολουθεί το κείμενο της ερώτησης:


Θέμα: Καθυστέρηση υλοποίησης Σύμβασης Μεταφορικών Αεροσκαφών C-27 J της ΠΑ.

Σύμφωνα με τη Σύμβαση 004Γ/03, ύψους 272,720.603 $, μεταξύ ΥΠΕΘΑ/ΓΓΟΣΑΕ και Lockheed Martin Alenia Tactical Transport System (LMATTS) της 29 Ιανουαρίου 2003, δρομολογήθηκε η προμήθεια 12 μεταφορικών αεροσκαφών C-27J (8 βασικής διαμόρφωσης και 4 με δυνατότητα ανεφοδιασμού εν πτήση), καθώς και η προμήθεια εξοπλισμού, ανταλλακτικών, παροχής εκπαίδευσης και υπηρεσιών για την υποστήριξη των μεταφορικών αεροσκαφών.

Επειδή διαπιστώνεται ότι το ΥΠΕΘΑ, αν και έχει δαπανήσει στο πλαίσιο της Σύμβασης, περί τα 200 εκ. $, έχει παραλάβει μόνον 8 αεροσκάφη, ενώ εκκρεμεί η παραλαβή των υπολοίπων τεσσάρων με δυνατότητα ανεφοδιασμού, (τα οποία συμβατικά, θα έπρεπε να είχαν παραδοθεί).

Επειδή από πληροφορίες, υπάρχουν εκκρεμότητες και στην εκτέλεση της σχετικής Σύμβασης ΑΩ, όπου μόνο ένα μικρό ποσοστό έχει υλοποιηθεί.

Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός

1. Ποια είναι η επιχειρησιακή ετοιμότητα των υφισταμένων αεροσκαφών C-27J;Υλοποιείται και πώς, η διαδικασία της Follow on Support (εν συνεχεία υποστήριξης των αεροσκαφών);

2. Σε ποία φάση βρίσκεται η πιστοποίηση της ικανότητας του «ανεφοδιασμού εν πτήση» από τον κατασκευαστή, και πότε προβλέπεται η παραλαβή των τελευταίων τεσσάρων αεροσκαφών; Γιατί καθυστερεί η υλοποίηση των ΑΩ;

Οι Ερωτώντες Βουλευτές
Μαργαρίτης Τζίμας,βουλευτής Δράμας
Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος,βουλευτής Έβρου

ΕΟΡΤΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ 2012 110 Π.Μ

ΕΟΡΤΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ 2011

ΕΟΡΤΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ 2011
photo gallery