Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

Καταγγελία της ΕΝΕΡΓΑ/ΠΑ



Η οργή και η αγανάκτηση των συναδέλφων για την κυβερνητική πολιτική και τις ευθύνες του πολιτικού συστήματος (κόμματα, συνδικάτα, παρατάξεις) που οδήγησαν τη... χώρα και τους εργαζόμενους στη κατάσταση που βρισκόμαστε σήμερα είναι μεγάλη. Οργή και αγανάκτηση, που στη Πολεμική Αεροπορία είναι ακόμα μεγαλύτερη από την τακτική που ακολουθεί η πολιτική και υπηρεσιακή ηγεσία στο θέμα των προϊσταμένων σε θέσεις ευθύνης.



Τόσο ο Υπουργός όσο και η Υπηρεσία, με προκάλυμμα τη νομιμότητα, δηλαδή την δυνατότητα που δίνει ο νόμος 4024/11 για πλήρωση κενών θέσεων προϊσταμένων με Υπουργική Απόφαση, καθώς και το άρθρο 66 του Υπ. Κώδικα για μετακίνηση προϊσταμένων σε αντίστοιχου επιπέδου θέσεις χωρίς τη κρίση Υπηρεσιακού Συμβουλίου - παρακάμπτοντας συναδέλφους ανώτερης κατηγορίας και βαθμού και χωρίς να ληφθεί υπόψη η προτεραιότητα που έχουν οι συνάδελφοι από τον πίνακα μοριοδότησης που έχει εγκριθεί από το Υπηρεσιακό Συμβούλιο- επέλεξαν ή μετακίνησαν προϊσταμένους που ανήκουν στην συντριπτική τους πλειοψηφία “τυχαία” σε ένα σωματείο και σε μια συνδικαλιστική παράταξη!!

Με τον ν. 4024 επιλέχθηκαν 8 συνάδελφοι, ενώ με το άρθρο 66 του ΥΚ μετακινήθηκαν 13, εν μέσω της προεκλογικής περιόδου και έπεται συνέχεια!!

Προκλητικά, χωρίς αιδώ χωρίς ντροπή, εξυπηρετούν ημέτερους και εκβιάζουν συνειδήσεις με στόχο, τι άλλο, την παραδοσιακά για τα ελληνικά δεδομένα, εξαργύρωση της ψήφου τους κομματικά και συνδικαλιστικά.

Είναι φανερό ότι δεν έχουν καταλάβει ότι τα πράγματα έχουν αλλάξει και συνεχίζουν τακτικές του παρελθόντος. Δεν έχουν καταλάβει ότι:

ο,τι είναι νόμιμο δεν είναι και ηθικό

οι συνάδελφοι, η κοινωνία ολόκληρη δεν ανέχεται πλέον να αντιμετωπίζονται ως πελάτες, να εκβιάζονται και να εξαναγκάζονται.

το πελατειακό σύστημα, η εκμετάλλευση της δίκαιης απαίτησης για υπηρεσιακή εξέλιξη, η κομματικοποίηση στη Δημόσια Διοίκηση, οι μικρο-κομματικές και μικρο-παραταξιακές σκοπιμότητες έχουν πεθάνει στη συνείδηση των συναδέλφων και όλης της κοινωνίας.

με αυτή τη τακτική, αποδεικνύουν με τον πιο προφανή τρόπο ότι οι εξαγγελίες τους για διαφάνεια, δικαιοσύνη, αξιοκρατία, χρηστή διοίκηση είναι λόγια του αέρα. δούλεμα και εξαπάτηση, που οι συνάδελφοι έχουν χορτάσει και δεν ανέχονται πλέον.

Τα σωματεία μας με τον πιο ισχυρό τρόπο καταγγέλλουν αυτή την απαράδεκτη ηθικά- πολιτικά – συνδικαλιστικά κατάσταση και τον εκφοβισμό με πειθαρχικό έλεγχο όσων θίγονται και ζητούν εξηγήσεις από την υπηρεσία.

Ζητάμε να ολοκληρωθούν άμεσα οι κρίσεις προϊσταμένων, σύμφωνα με τις σχετικές αποφάσεις του Υπηρεσιακού Συμβουλίου, οι οποίες παρά τις επανειλημμένες παρεμβάσεις μας παραμένουν σε εκκρεμότητα, προκειμένου να σταματήσει η αυθαιρεσία και η επιλεκτική τακτική προς όφελος ημετέρων και σε βάρος της αξιοκρατίας, της διαφάνειας, της δικαιοσύνης.

Για τα ΔΣ
energa-pa.gr

ΕΟΡΤΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ 2012 110 Π.Μ

ΕΟΡΤΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ 2011

ΕΟΡΤΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ 2011
photo gallery