Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

ΕΑΒ: Προοπτικές επέκτασης στην αγορά της Ιορδανίας


Στο εθνικό περίπτερο που διοργανώθηκε με την υποστήριξη της Γενικής Διεύθυνσης Αμυντικών Εξοπλισμών - Υπουργείο Εθνικής Άμυνας για την εκπροσώπηση της Ελλάδας στην Έκθεση Άμυνας & Ασφάλειας SOFEX (Special Operations Forces and Homeland Security Exhibition and Conference) συμμετέχει η Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία (ΕΑΒ Α.Ε.)



Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η Διεθνής Έκθεση λαμβάνει χώρα αυτές τις ημέρες (8-10 Μαΐου 2012) στο Αμμάν της Ιορδανίας υπό την αιγίδα του Βασιλιά της Ιορδανίας και την προεδρία του Πρίγκιπα Feisal.

Στο πλαίσιο της έκθεσης η ΕΑΒ πραγματοποίησε συναντήσεις υψηλού επιπέδου, διανοίγοντας έτσι νέες προοπτικές για επέκταση στην αγορά της Ιορδανίας. Συγκεκριμένα:

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, την ΕΑΒ επισκέφθηκε η Αυτού Εξοχότητα ο Βασιλιάς της Ιορδανίας Abdullah II όπου είχε συνομιλία με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας κ. Τάσο Φιλιππάκο. Στη συνομιλία αυτή ο Κος Φιλιππάκος είχε την ευκαιρία να αναφερθεί στη συνεργασία της ΕΑΒ με την Πολεμική Αεροπορία της Ιορδανίας και τις προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης αυτής, εκφράζοντας το σαφές ενδιαφέρον της εταιρείας για ενίσχυση της επιχειρηματικής της παρουσίας στην περιοχή. Η ενημέρωση έγινε σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα που δημιουργεί το γόνιμο έδαφος για τη διεύρυνση των υπαρχουσών συνεργασιών και δημιουργία νέων.

Παράλληλα, ο Κος Φιλιππάκος και ο Γενικός Διευθυντής Εμπορικού της ΕΑΒ Κος Νίκος Βασιλόπουλος είχαν συναντήσεις με την Αυτού Εξοχότητα τον Πρίγκιπα Faisal, τον Πρίγκιπα Hamzah, επικεφαλής της Ιορδανικής Αστυνομίας, και τον Αρχηγό της Πολεμικής Αεροπορίας της Ιορδανίας Υποπτέραρχο Malek Al-Habashneh κατά τις οποίες ανέδειξαν τις δραστηριότητες και ικανότητες της ΕΑΒ και συζήτησαν συγκεκριμένα πεδία μελλοντικής συνεργασίας.

Με τη συμμετοχή της στο ελληνικό εθνικό περίπτερο και τις σημαντικές αυτές επαφές η ΕΑΒ  συνεχίζει με συνέπεια να επενδύει στην εξωστρεφή στρατηγική που εφαρμόζει με επιτυχία τα τελευταία έτη με απώτερο στόχο την περαιτέρω ενίσχυση των εξαγωγικών της δραστηριοτήτων. Είναι χαρακτηριστικό ότι το ανατεθέν στην ΕΑΒ με υπογεγραμμένες συμβάσεις και προς εκτέλεση έργο για την εγχώρια και τη διεθνή αγορά ανέρχεται στα 830 εκ. ευρώ εκ των οποίων τα € 464 εκ. (ποσοστό 56%) αφορούν την αγορά του εξωτερικού. Η στρατηγική επικέντρωση στην εξωστρέφεια είχε δε ως αποτέλεσμα την αύξηση των πωλήσεων προς το εξωτερικό οι οποίες εμφάνισαν ετήσια αύξηση της τάξης του 31% το 2010 σε σχέση με το 2009 ενώ το 2011 σημειώνεται περαιτέρω αύξηση κατά 14%.

ΕΟΡΤΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ 2012 110 Π.Μ

ΕΟΡΤΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ 2011

ΕΟΡΤΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ 2011
photo gallery