Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

Εντυπωσιακή άσκηση αεροδιάσωσης


Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της Διημερίδας Αεροδιάσωσης του Τμήματος Υγρού Στοιχείου της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 31 Αυγούστου και το Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2012 στην 111 Πτέρυγα Μάχης, στη Νέα Αγχίαλο του Βόλου.

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος, μεταφέρθηκαν εμπειρίες, γνώσεις, τεχνικές, προβλήματα και λάθη που έγιναν στο παρελθόν στη διάρκεια επιχειρήσεων και ασκήσεων στο νερό, ενώ εκπαιδεύτηκαν πληρώματα διασωστικών σκαφών ικανά για συνεργασία με τα ελικόπτερα της Πολεμικής Αεροπορίας.



Οι διαδικασίες πρακτικής περιελάμβαναν την εκπαίδευση πληρωμάτων σκαφών σε συνεργασία με ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας, συνδυαστικά με μεταφορά εξοπλισμού και προσωπικού, από και προς τα διασωστικά σκάφη, ενώ, παράλληλα, πραγματοποιήθηκαν αεροκινήσεις σε περιβάλλον υγρού στοιχείου με ανέλκυση/καθέλκυση διασώστη και θύματος.


Επίσης, κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης, χρησιμοποιήθηκαν με επιτυχία για πρώτη φορά ηλεκτρονικές τεχνικές επικοινωνίας, συμβατές με το ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας και τα διασωστικά σκάφη της Ε.Ο.Δ..

Η συνεργασία της Ε.Ο.Δ. με την Πολεμική Αεροπορία είναι αποφασιστικής σημασίας, καθώς σε περιπτώσεις ατυχημάτων στη θάλασσα και στην ξηρά συνέβαλαν διαχρονικά και οι δύο, χρησιμοποιώντας την εμπειρία και τις τεχνικές τους και διασώζοντας αρκετούς Έλληνες και ξένους ναυαγούς, έπειτα από ατυχήματα.

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης ευχαριστεί την Πολεμική Αεροπορία για την επιτυχημένη συνεργασία.

Πηγή: http://www.zougla.gr

ΕΟΡΤΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ 2012 110 Π.Μ

ΕΟΡΤΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ 2011

ΕΟΡΤΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ 2011
photo gallery