Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

ΠΑ: Άσκηση μαζικών προσβολών σκαφών επιφανείας από F-16 Adv., F-4Ε AUP και A-7E


Επί τρεις ημέρες, από την περασμένη Τρίτη μέχρι σήμερα η Πολεμική Αεροπορία εκτέλεσε μία από τις μεγαλύτερες σε ότι αφορά την συμμετοχή αεροσκαφών, ασκήσεις προσβολής στόχων εποιφανείας, με δεκάδες εξόδους και επίσης δεκάδες κατευθυνόμενα όπλα και βόμβες ελεύθερης πτώσης στο πεδίο βολής Καράβια στο Μυρτώο Πέλαγος. Βασικός στόχος της άσκησης η εκοικείωση με αποστολές κατά στόχων επιφανείας, δηλαδή πολεμικών πλοίων.



Στην άσκηση συμμετείχαν οι 338 Μοίρα (F-4E AUP) από την Ανδραβίδα και οι Μοίρες κρούσης του Αράξου, δηλαδή η 335Μ με τα F-16 Adv. και η 336Μ με τα Α-7Ε. Τα τελευταία για άλλη μία φορά εντυπωσίασαν με την ακρίβεια των βολών τους και έκαναν πολλούς πιλότους να "αναστενάξουν" από την στεναχώρια που προκαλεί η απόσυρσή τους χωρίας καν να αντικατασταθούν. "Με την Α/Α που έχει τώρα η Τουρκία, μπορούσαν να εμίνου για τρία χρόνια αφού έτσι ή αλλιώς δεν μπορούν να αντικατασταθούν" σημείωνε πιλότος της ΠΑ.

Η άσκηση η οποία διήρκησε τρείς ημέρες, είχε ως στόχο την διατήρηση και βελτίωση των δυνατοτήτων των πιλότων της ΠΑ στην εκτέλεση αποστολών κρούσεως στο απαιτητικό περιβάλλον του Αιγαίου.

Οι πιλότοι της ΠΑ αφού πραγματοποίησαν άσκηση ναυτιλίας και διέσχισαν την Πελοπόννησο ακολουθώντας τις διαδικασίες που θα ακολουθούσαν σε μία πραγματική πολεμική αποστολή προσέβαλλαν κατά κύματα τους στόχους στο πεδίο βολής δοκιμάζοντας όπλα και τακτικές προσβολής. Τα όπλα που χρησιμοποιήθηκαν ήταν Maverick AGM-65 A/G, GBU-8 HOBOS ,GBU-16 και MK-20 ROCKEYE

Να πούμε ότι ήταν κι ένα μήνυμα προς Ανατολάς σε ότι αφορά την ετοιμότητα σε περίπτωση που επιχειρηθεί κάτι...

Πηγή: http://www.defencenet.gr

ΕΟΡΤΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ 2012 110 Π.Μ

ΕΟΡΤΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ 2011

ΕΟΡΤΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ 2011
photo gallery